Om FolloFarmen

FolloFarmen – stedet:

FolloFarmen er på ingen måte noe gårdsbruk, men et knøtt lite småbruk på litt under to mål.

FolloFarmen er et godt eksempel på hvordan man, uten all verden av midler, kan skaffe seg et lite småbruk og oppfylle det som for mange er en drøm om å leve et roligere liv på landet.

Vi begynte med en liten hytte bygget på 50-tallet:

Før

Hverken Egil eller jeg er snekkere, men begge er ganske flink med hendene og det må til dersom man skal klare å gjøre det vi har gjort. Man må ha masse arbeidslyst, evnen til å skaffe seg den kunnskapen man trenger, et sterkt ekteskap med evnen til inngå kompromisser (dvs la kvinnen bestemme det estetiske 😉 ), vilje til å sette det meste i livet på vent og leve i kaos i mange år og selvfølgelig en del penger. Det er på ingen måte gratis selv om man gjør det selv, men det er mye billigere. Vi solgte leiligheten vår i byen for å kunne virkeliggjøre drømmen. Det har vært til stor hjelp at Egil er en reser til å prute. Det er mye å hente hvis man bare tør å spørre.

Etter ca 8 år ser resultatet slik ut:

Etter
Stallen, som ligger på baksiden av huset

…….,men vi er ikke ferdig enda!

Vi har en liten paddoc til hestene på ca 300 kvadratmeter, men dette er etter vår mening ikke stor nok plass til tre hester. Vi leier derfor beite. Ønske er å bli selvhjulpne, men foreløpig har det ikke vært mulig da det er svært vanskelig å få skilt ut eiendom fra gårdsbruk.

Sommerbeite
Vinter-innheining

 

FolloFarmen – bloggen:

Navnet FolloFarmen er et resultat av at to venninner begynte å kalle stedet vårt for «Farmen» ( 🙂 Line og Nina). Når jeg da skulle finne et navn på bloggen/stedet var det naturlig å bruke «Farmen» som en del av navnet siden mange allerede hadde begynt å bruke det. P.g.a TV-programmet «Farmen» måtte jeg finne noe annet og da ble det FolloFarmen.

Nettstedet og blogen FolloFarmen er et sted der jeg håper vi kan inspirere og få inspirasjon – et møtested for mennesker som deler våre interesser og lidenskaper. Mange som har greie på webdesign og blogging ville sikkert ha rådet oss til å holde oss til et tema, men dette er litt betegnene for oss – vi har alltid mange jern i ilden og å velge mellom sine lidenskaper er nesten som å velge mellom sine barn.

Det tekniske:

Bloggen er laget av meg (Nina) i WordPress på vårt eget domene follofarmen.no. Da jeg hadde minimal erfaring med webdesign og ingen erfaring med blogg har jeg hatt stor hjelp av verdens flinkeste pappa som til daglig driver sitt eget datafirma og er programerer. Heller ikke han hadde mye erfaring på dette feltet, men med sine drøye 25 års erfaring med data og unike evne til å sette seg inn i ting, kunne han bare i løpet av noen få dager sette meg inn i det jeg trengte for å komme i gang.

Bildene blir tatt med Pentax K-m, som er et veldig billig og enkelt speilreflekskamera med et veldig enkelt og billig objektiv. De bearbeides ved behov bl.a. i PhotoScape (har også brukt ACDC og CoralDraw tidligere).

Pentax K-m
PhotoScape

 

Videor filmes med Sony DCR-SR40 (digitalt videokamera) og filmene bearbeides i Pinnacle Studio 14.

Sony DCR-SR40
Pinnacle Studio 14

 

Musikk spilles inn med M-box 2 mini og Pro Tools 9.

MBox2mini
Pro Tools 9

 

Jeg kan så og si ingen ting om foto, filming, lyd eller data (har heller ikke store ambisjoner i så måte) så forventer du store ting på disse feltene vil du nok bli skuffet, men kanskje kan du bli inspirert til å prøve deg litt selv om heller ikke du er noen teknisk begavelse.

Gode nett-regler for FolloFarmen.no:

 1. Jeg vil blogge så ofte jeg kan
 2. Blogginnleggene vil ha minst mulig tekst og mest mulig bilder (en stor utfordring for en som kan skrive bøker om det meste)
 3. Jeg vil svare på så mange komentarer og mail som jeg klarer (men da må du komentere)
 4. Jeg vil være så ærlig som mulig (bloggen skal ikke være et fiktivt utsillingsvindu for en perfekt nett-familie)
 5. Alle negative, ikke-konstruktive komentarer og mail vil bli slettet, oversett eller analysert på komentators bekostning.
 6. Trakasering og trusler vil uten unntak bli politianmeldt
 7. Som leser og komentator håper jeg du er åpen, ærlig og raus.
 8. Alt som lages/legges ut på denne bloggen tilhører FolloFarmen.no. Hvis du ønsker å låne noe er det bare å spørre

10 kommentarer til «Om FolloFarmen»

 1. Hei..Etter tips fra Egil,han skor min hest,så har jeg nå sett på deres fine småbruk..Så gøy at du har lagt ut dette og deler med andre..Har nesten ikke ord,for fantasi,ideer og flott arbeid..Dere er virkelig flinke:)

 2. Tusen takk Nina 🙂 Kjempehyggelig med nye lesere. Egil og jeg utfyller hverandre godt og jeg er heldig som har en som kan sette alle mine ideer ut i live 🙂 Håper du vil fortsette å følge bloggen. Klem til deg og hesten din fra oss begge 🙂

 3. Fin blogg, men kan du ikke lage et innlegg paa fransk snart til glede for et internasjonalt publikum?

 4. hahaha 😀 Oui, madame, je peux à coup sûr. Je suis incroyablement bon en français. Pensé que je devrais faire un post sur ​​la façon d’accepter ou de rejeter une demande pour le sexe d’un homme français, c’est tout ce que je peux en français 🙂 Kos deg i Afrika 🙂 Klem

 5. hahaha…… Nous espérons que les offres qui vous ont été pour obtenir les Français sont agréables, comme nous allons le Lilllebjørn Nilsen demain?

Det er stengt for kommentarer.