Hei
Jeg er fortsatt i bålpannemodus og i dagens innlegg vil jeg dele en oppskrift på pinnebrød jeg synes ble veldig god. Jeg har prøvd meg litt frem og etter å ha tygget aske og kull sammen med brent pinnebrød jeg måtte fiske opp fra bålet etter at det falt av pinnen, har jeg funnet frem til en oppskrift som er både god og som fungerer bra.
Oppskrift:
8 dl hvetemel
1/2 pakke tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
2,5 dl melk
2 ss smør
2 ts tørkede urter (rosmarin, basilikum, oregano)
1 hvitløksfedd
100 g revet ost
Fremgangsmåte:
- Bland sammen det tørre, gjæren, osten og urtene
- Smelt smøret og bland med melken så blandingen blir ca 37 grader
- Ha hvitløken sammen med melken og smøret
- Bland det våte med det tørre
- Kna deigen godt (min 10 min)
Det er viktig at du knar deigen lenge nok til at glutenet i melet blir aktivisert. Dette gjør at deigen blir elastisk og ikke deler seg og faller av pinnen. Dra i deigen underveis i knaingen og se om den lar seg strekke ut. Når den er glatt og elastisk er den ferdig.
Hvis du skal grille brødene sammen med pølser, er det lurt å grille pølsa først. Hvis du bare skal grille brød er teleskoppinner til pinnebrød (bildet over) å anbefale. Jeg klemmer deigen rundt hele metallplaten, ikke i for tykt lag. Da steker de bra.
Deigen som ble til overs kjevlet jeg ut som en pizza, hadde på ost og stekte i ovnen på 225 grader i ca 10 min og spiste til salat. Veldig godt 🙂
Da er det bare å komme seg ut og grille folkens 🙂
Vi blogges 🙂 klem
Yummy jeg elsker pinnebrød😋
Skal prøve denne oppskriften neste gang!
Hei Cathrine 🙂 Ja, jeg synes den ble god. Kan sikkert ha enda litt mer krydder og hvitløk for enda mer smak 🙂 Klem