Fiskene

Vi har både koi og gullfisk, i dag (sommer 2011) har vi 45 fisk til sammen. Vi har kjøpt tilsammen 47 fisk og avlet ca 30, men mistet ca halvparten. Det har vært mange årsaker til frafallet: mange av de minste «hjemmelgede» ble spist, noen har dødd av oksygenmangel ved trømbrudd, noen få av sykdom/skader, amoniakkforgiftning og vi misstenker pus for å ha tatt en eller to.

Gullfisken vår:

Gullfisken vår....mer gullfisk
Slørhalene våre:
Slørhaler
Koien vår:

 

Koien vår
...mer koi.
Stell av fisken:
Fisk er greie husdyr. De behøver verken luftes, børstes, trenes eller klippes klør på, men det betyr ikke at det ikke er noe jobb. Tvert i mot er det en god del jobb når man har så mye og så stor fisk.
Mating er veldig greit og ikke mye jobb. Fisken er flink til å finne seg mat selv om sommeren så, hvis man ikke er så veldig opptatt av vekst, behøver man ikke fore stort. Har man fisken i dvale om vinteren skal den ikke mates i det hele tatt. Vi mater fiken hver dag hele året.
En koi som har fått en litt rar fasong etter at den fikk en amoniakkforgiftning
Det som gjør at fisk kan bli en del jobb er at det kan være vanskelig å holde vannkvaliteten god. Fisker tåler mer enn man tror, men når det kommer til endring i vannkvaliteten kan de være veldig følsomme. Det vansklige med dette er at når man oppdager det kan det være for sent. Vannet kan se rent og fint ut og du kan ane fred og ingen fare, men så begynner fisken å oppføre seg rart eller i verste fall dø. Da haster det og gode råd er dyre. Det finnes i bøtter og spann av gode sider på nett og mennesker med erfaring som legger ut masse bra. I noen av våre verste situasjoner har Google vært vår beste venn.
Les blogginnlegg om fiskene her.