«Hytta» på FolloFarmen

Hei 🙂

Vi maler for harde livet og nærmer oss nå snart slutten med stua. Håper å kunne flytte inn møbler på søndag. Gulvene er nå malt perlegrå…….som er grå og ikke beige som forrige gang, men jeg synes den blir for mørk. Siden jeg har sakt at jeg ikke er så opptatt av gulv får jeg vel la Egil vinne denne «kampen». Han synes det blir «kjempefint!» (hahaha…..kan vel ikke si annet etter at han har argumentert for harde livet for denne fargen).

Mens vi pusser opp, bor vi på hytta. Vi kaller det «hytta» fordi det er en hytte som ligger rett over veien for der vi bor. For oss har det alltid vært «hytta til Frank» som var den forrige eieren. Når han døde kjøpte vi den og bruker den som aneks/gjestehytte. Vi har ikke helt bestemt hva vi skal gjøre med den enda (f.esk sette opp en ny) så vi har pusset den opp så enkelt og billig som mulig. Vi har brukt i underkant av kr 100.000,- og i denne prisen ligger en elektrisk do som kostet ca 25.000,-. Inne har vi bygget et lite bad og en gang, kjøpt ny peis, malt vegger og tak,  og fikset på møbler. Ute har vi malt, skiftet taket, bygget balkong og ryddet litt på tomta. Vi er ikke ferdig, men den er så den kan brukes.

Hytta hadde ikke noe ordentlig inngangsparti. Før gikk man inn fra siden, gjennom en liten overbygd bakong. Den var full av mugg og veldig trang. I dag går man inn i front. Trappen er, etter tips fra vår snekker-venn Dag, laget bredere i bånn enn på toppen. Dette gir en fin effekt og trappen slår liksom ut med armene og sier velkommen.

I front har vi laget en balkong på ca 25 kvadratmeter. Ca halvparten er overbygd med tak. På baksiden har vi laget en liten balkong på ca 5 kvardatmeter. Her er det kveldsol.

Det som før var en åpen trang balkong/inngangsparti er nå blitt et lite bad/toalett og en liten gang. Vi har satt inn en Sinderella elektrisk do og er veldig fornøyd med den. Den bruker litt strøm, men er veldig renslig.

Inne har vi brukt mye av møblene som fulgte med hytta når vi kjøpte den. Vi har malt, lutet og oljet og gammelt har blitt til nytt. De gamle stolene var gode og sitte i så istedet for å kaste de kjøpte jeg sengetepper i pepitaruter og la over.

I stua rev vi også den gamle peisen (som bl.a. inneholdt en asbestplate og lakk så vi tåkela hele hytta når vi brukte den) og satte inn en ny.

Kjøkkenet hadde jeg ikke noen før-bilder av og det er leit for det så helt forferdelig ut. Her har vi malt veggene og laget en lite oppvaskbenk. Var veldig fornøyd med blåfargen som jeg synes fungerer godt.

På soverommet byttet vi ut vinduet med en balkongdør med glass i (som vi fant på finn.no)og bygget en lite balkong utenfor. Vi tapetserte veggene og malte de. Seng, madrass og nattbort kjøpte vi også brukt på finn.no og malte.

De som solgte oss hytta mente det bare var å sette en fyrstikk til den, men den var bedere stand enn vi fryktet og vi sysnes vi har fått en ganske fin hytte for ganske lite penger. Blogger dette for å vise at man kan gjøre ganske mye for ganske lite. Her er det vi nå trykker oss sammen mens vi venter på at stua skal bli ferdig.

Ha en strålende helg 🙂

Vi blogges 🙂 Klem

6 kommentarer til ««Hytta» på FolloFarmen»

  1. så koselig hytte…. jeg driver å leter etter hytte jeg – maks 30 min unn a Langhus… men det som ligger i min prisklasse på finn er stort sett søppel….

  2. Takk Frøydis 🙂 Ja, hytter er dyrt, i hvert fall i Follo. Vi ga ca 400.000,- for vår, men var heldig med at hytta var i litt bedre stand enn vi hadde regenet med. I tilegg la vi inn bud bare noen timer etter at den var lagt ut for salg så det ble ikke noen budrunde. Hadde det blitt det hadde den nok blitt en god del dyrere. 2 minutter etter at selger hadde godtatt budet vårt kom det et ungt par som ville by på den, så det var akkurat i siste liten 🙂 Reiser man andre veien, mot kløfta og Kongsvinger er prisene noe helt annet…..,men det er jo klima og beliggenhet også da. Lykke til 🙂 Skal si fra hvis jeg ser noe rimlig og bra til salgs i denne retningen 😉

  3. Kjære Nina….tenk å få våkne i den himelsenga di,sitte på trappa en tidlig morgen med kaffekoppen og få besøk av dine firbente….det er drøm det….et fantastisk flott sted ,dere har virkelig fått det til ;)…..klem

Det er stengt for kommentarer.