Hjelp! Har fisken fått sovesyke?

Hei folkens:-)

Bare så vidt innom (litt stesset) for å fortelle at vi har litt styr her med de nye fiskene. Egil oppdaget i kveld at et par av dem legger seg på siden og ser ut som de sover. De er i innedammen og der har vi hatt problemer med vannkvaliteten før, men jeg synes ikke dette likner på det vi hadde da. Når det er fare for problemer med vannet, haster det å komme med lure ideer. Fisken kan dø raskt.

Nettet er vår beste venn når det er noe med fisken og i dag er ikke noe unntak. Vi har lest til øyet er vått og tror fisken har fått sovesyke. Ikke fleip altså! Koi kan få sovesyke (også kalt jetlag) når de utsettes for stress. Ikke bare-bare å reise fra Japan til Norge og så bli jaget rundt med hov i flere timer av masse, ivrige, koi-hungrige normenn.

Hvis det er sovesyke er det ikke mye vi kan gjøre annet enn å gi dem rikelig med oksygen og håpe på det beste (så sant vi har kunnet lese oss til). Det kan også være en baktriell infeksjon som er årsaken og da kan de dø. Kryss fingrene med oss så får vi håpe på det beste. Holder dere informert 🙂 Hvis noen har gode råd så ikke nøl med å komme med dem  🙂

Vi blogges 🙂 Klem

4 kommentarer til «Hjelp! Har fisken fått sovesyke?»

  1. Lykke til Nina:-) har så vidt bladd gjennom bloggen din – ikke min sterkeste side akkurat – forstår meg ikke helt på dette blogg-greiene, men: ser veldig flott ut:-D
    Lykke til med koiene – vi satser på sovesyke, og rask bedring, klem Hege

  2. Hei Hege 🙂 Takk, takk. Du har jo lagt igjen melding og alt ting! Synes det ser ut til at du forstår det bra jeg 🙂 Håper du slenger innom her fra tid til annen 🙂 og jeg tenker stadig på at jeg må avtale en «date» med deg igjen snart 🙂 Klem

  3. Hei, jeg har nå en koi som har fått sovesyke….den har holdt det gående (innendørs) nå i en uke og får masse oxygen…men det ser ikke ut til å hjelpe. Hvordan gikk det med dine ? Og hva gjorde du foruten om oxygen og stoppe foring ? Mvh Tone

  4. Hei Tone 🙂 Velkommen til bloggen 🙂 Mine død dessverre. Jeg tror ikke det er så mye man kan gjøre. Tror det ofte er en reaksjon på stress. Våre var helt nye og ble syke nesten med en gang vi hadde fått dem. Er du med i Hagedamforeningen? Kanskje noen kan hjelpe deg der. Ikke alle som har hørt om sovesyke og en av de drevne koi-gutta lurte på om jeg hadde funne det på selv 😀 Foreningen har en nettside http://www.norskhagedamforening.no. Jeg får alltid masse hjelp der når jeg spør om hjelp. Masse lykke til og legg gjerne igjen noen ord om hvordan det går med dine. 🙂

Det er stengt for kommentarer.