Kamillas Cupcakes

God morgen 🙂 Håper alle har en strålende start på uka, kanskje til og med sommerferien 🙂

Selv om det ikke er lørdag, tenkte jeg at jeg skulle dele noen søte godsaker med dere. Etter all kakebakingen forrige uke lovet jeg Kamilla at jeg skulle lage boller med sjokoladesmørkrem til henne. Vi hadde ikke forsøkt det før, men her gikk vi etter min bestemors oppfatning om at «hvis det smaker godt, smaker det sikkert godt sammen». En sannhet med modifikasjoner, men denne gangen stemte det.

Kamilla elsker sjokoladesmørkrem og min erfaring er at mange unge synes smørkrem er godt. For meg blir det litt i meste laget og smørkrem med sjokolade begrenser dekoreringsmulighetene ganske mye, siden kremen allerede har en farge og ikke egner seg til å bli farget. Fordelen med smørkrem er at den er fin å jobbe med og holder fasongen godt. I disse dager lages de aller fleste kaker her i huset i cupcakeformer og disse er intet unntak.

Jeg begynte med å lage hveteboller. Dette er en oppskrift som er hentet fra mammas lærebok fra husmorskolen fra 1950-tallet:

  • ca 1/2 kg (1 liter) hvetemel
  • 90 g (1dl) sukker
  • 100 g margarin
  • 1/2 ts kardemomme
  • 3 1/2 dl h-melk
  • 50 g gjær

 

Slik gjør du:

Smelt smør og ha i melken. Væsken skal være ca 37 grader.

Smuldr gjæren i en bolle og ha litt av væsken over. Rør ut til gjæren er helt oppløst. Ha i resten av væsken.

Ha i sukker og kardemomme. Rør lett ut.

Ha i melet, men pass på at deigen ikke blir for «hard» eller tørr. Jeg har lært at søt gjærbakst ikke skal knas for mye, så jeg knar ikke mer en nødvendig.

Ha plastfolie og et oppvaskhåndkle over deigen og la den heve i ca 1 time.

Ha bollene på brett eller som i dette tilfellet, i cupcakesformer. La de etterheve til de er ca dobbelt så store.

Stekes midt i ovnen på ca 250 grader i ca 10 min.

Jeg fikk 22 boller av denne oppskriften.

Avkjøl bollene godt før du har toppingen på eller så vil den «smelte».

Jeg lager Cacas sin sjokoladesmørkrem. Den er enkel og god, men her finnes det sikkert et hav av varianter. Nettet er et finst sted å søke etter oppskrifter eller kanskje har du allerede en favoritt.

Til disse cupcakes’ene har jeg brukt tipp 2A for å lage «snurretoppene» og 2D til å lage «rosene». Kakene er pyntet med blomster i hjemmelaget marshmallowfondant og perler fra Cacas som jeg har sprayet med pearlspray (tips fra Passion4baking). Oppskrift på marshmallowfondant skal jeg legge ut senere.

Etter som vi voksne synes smørkrem kan bli litt vel mektig, laget jeg også noen med krem.

Håper dere lar dere friste og unner dere noe godt på en mandag. All denne bloggingen om kaker har gjort meg sulten, så jeg tror jeg skal ta meg en cupcake 😉

Vi blogges 🙂 Klem

4 kommentarer til «Kamillas Cupcakes»

  1. Cakepops lager du ved å blande kakerester med smørkrem eller ved å lage punsjeboller. Du finner linker til begge deler her på bloggen. Punsjebollene smaker best synes jeg, men de er vanskelig å dyppe i sjokolade for de smelter lett 🙂

Det er stengt for kommentarer.