Ninas arme havre kaker

Jeg er en skikkelig frokost dame. Jeg våkner sulten og i helgene ligger jeg ofte litt i sengen før jeg står opp og planlegger hva jeg skal lage til frokost. Litt for ofte faller valget på noe litt søtt, men skal man først spise søtt har jeg lest det er best å gjøre det på morgenen.

I dag lå jeg lenge å grublet over hvordan jeg kunne kombinere arme riddere og havregryn. Jeg hadde nemlig lyst på begge deler. Først tenkte jeg at jeg kanskje kunne dyppe de «arme ridderne» i havre før jeg stekte dem, men slo fra meg ideen da jeg tenkte havregrynene sikkert ville bli brent eller harde under steking. Så kom jeg på noe lurt……..i hvert fall syntes jeg det var lurt: arme riddere med havregryn inni!

Dette trenger du:

 • ca 4 -5 skiver tørt brød
 • ca 2 dl økologiske store havregryn
 • 2 egg
 • 3 ts sukker
 • ca 2,5 dl melk
 • Kanel
 • Kardemomme
 • Et par klyper salt
 • 4-6 ss smør/margarin

 

Slik gjør du:

 1. Kjør brødet i en food-prosessor til det er små biter (nesten som et grovt mel)
 2. Ha eggene i en bolle og pisk de lett sammen med sukker, krydder, melk og smør
 3. Rør inn brød og havregryn til det blir en tygg grøt.
 4. La massen stå å svelle litt før steking
 5. Lag små baller med en spiseskje, slik du ville gjort når du lager kjøttkaker, legg de i en varm stekepanne og trykk de litt ut. Stek på begge sider

Oppskriften er nok til ca 14 kaker. De ser litt ut som kjøttkaker, i hvert fall hvis du bruker litt grovt brød. Jeg laget mine med et middels grovt brød med en del frø i og på. Egil tåler ikke nøtter, men jeg tror disse blir ekstra gode med knuste nøtter i. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Jeg serverte kakene med halvfrosne, rørte bringebær med litt sukker i. Det ble nesten litt som en sorbe. Utrolig deilig! Hvis du liker arme riddere er jeg sikker på at du kommer til å like disse.

 

Ha en strålende uke

Vi blogges 🙂 Klem