Farlige Follofarmen

dav

Hei 🙂

Å drive et bitte lite småbruk kan til tider by på farefulle situasjoner: man kan falle av en hest, bli sparket eller bitt, falle fra høyder eller skjære seg når man bygger et av de mange prosjektene vi er eksperter på å sette i gang, falle og drukne i dammen, velte med traktoren, skjære av seg et ben eller arm med motorsag………..eller man kan falle på isen og slå bakhodet etter at man i lengre tid har overhørt sin kloke kones innstendige mas om å strø den speilblanke gårdsplassen før noen faller og slår seg i hjel. Vel, i går var det sistnevnte fare som rammet follofarmens bonde (hans slo seg riktig nok ikke i hjel, men det var bare flaks). På vei ned til stallen tok han et hallingkast og gikk på rattataen for så å smelle bakhodet så kraftig i bakken at han trolig har pådratt seg en sprekk i hodet som gav en lekkasje av hjernevæske inn i bihulene som så rant ut av nesen.

dav

Vi tilbrakte derfor hele natten på legevakten og Ahus. Ikke noe å si på humøret til den mørbankede bonden, men under den noe spøkefulle overflaten takket vi begge høyere makter for hell i uhell og kjente på hvor skjørt livet er. Det slo oss begge når legen gjentatte ganger klappet og strøk på han og sa at han hadde vært utrolig heldig. I det ene øyeblikket gikk farmenlivet sin vante gang og i det neste kunne alt vært snudd på hodet.

Nattens beste var når legen klemte forsiktig på bondens mage og sa med bekymring i stemmen «du er utspilt i magen også ser jeg», hvorpå bonden kunne konstatere at kulen på midten av kroppen ikke var noen medisinsk tilstand, men et alderstillegg som har kostet både mye tid og penger 😀 Vi brøt ut i latter og den kvinnelige legen unnskyldte kommentaren med at det var noe hun måtte spørre om 😀

Nå må bonden holde seg i ro, noe dere kan tro er enkelt for en aktiv mann i sin beste alder……., med en litt utspilt mage 😀

Trå forsiktig, vi blogges 🙂 klem