Poteslikking – et leve eller dø for Pettergutt?

mde

Hei

Dagens innlegg omhandler et av Follofarmens største problemer for tiden: poteslikking. Storegutt i hundeflokken vår, Petter, har dessverre fått et problem med poteslikking. Det er et problem som gradvis har vokst seg større over flere år. Vi tror det begynte med at Petter ble irritert på labbene av å tråkke på subus (grus) og hestetiss i hestenes innhegning. Han slikket og slikket, til han til slutt hadde gått så mye våt på labbene at han fikk en soppinfeksjon. Som hund med hengeører har han også vært plaget med sopp i ørene og dette kan også ha bidratt. Vi har behandlet med medisiner, sokker og skjerm i flere perioder, men det kommer stadig tilbake. Til slutt ble det så ille at han fikk infeksjon i tre av bena. Den ene forlabben er spesielt ille. Nå tror vi slikkingen er vel så mye et psykisk problem som et medesinsk. Når han kjeder seg slikker han som en form for selvstimulering. Flere og lengre turer har dessverre heller ikke hjulpet noe. Vi har også forsøkt tyggeben for å avlede, men det har heller ikke hjulpet. Han slikker til han blir helt anpusten og klynker i smerte.

Nå er vi ved vår veis ende når det kommer til forslag og idèer om hvordan vi skal bli kvitt dette. Petter må gå med sokker inne når vi er hjemme og skjerm om natten og når han er ute eller hjemme alene. Han river i filler sokkene, slikker de våte og ødelegger kragene sine. Han må passes på 24/7 og så fort han får noen minutter for seg selv er han i gang igjen. Dette er ikke et verdig hundeliv og hvis vi ikke får bukt med dette, kan vi komme i en situasjon hvor avliving er det mest «humane». Han er ellers en frisk og god hund og hvis dette skal bli måten vi mister han på, ville det være en tragedie. Petter er en hund som de aller fleste forelsker seg i. Han har en energi som kan gjøre de fleste til hundeelskere og er ikke mer enn 10 år. Nå krysser vi fingrene for at vårt siste forsøk på å få bukt med problemet, vil lykkes og gi oss flere gode år med storegutten vår.

dav

Nå vasker vi med denne sjampoen som vi har fått av veterinæren. Tre ganger i uka de to første ukene og deretter trapper vi ned. Burde ha vasket hele hunden, da det nok har spredt seg til haken og rumpen, men kulda gjør det vanskelig.

burst

Dette synes ikke Petter er det minste moro og det er en jobb bare å få han inn på badet. Alle fire bena må såpes godt inn for så å virke i 10 min.

dav

mde

IKKE MORRO!……….og da slikker han seg rundt munnen slik hunder gjør når de blir litt engstelige.

mde

Og så inn i dusjen. Heller ikke moro! Glatt er det også!

dav

Ørene blir samtidig behandlet med dette midlet for at han ikke skal smitte fra øre til labbene.

mde

Potene skal lufttørke og da er det på med skjermen. Da er det godt å få på sokker å flate ut på sofaen når torturen er over og labbene er tørre <3 Vi har prøvd mange ulike typer sokker og det meste har gått filleveien. Disse snøsokkene er det eneste som har holdt. Vi har forsøkt å ha ulike illesmakende remedier på sokkene for at han ikke skal slikke på dem, men bittert eller sterkt har ikke hatt noen effekt. Ikke lett på finne noe som smaker vondt når man synes kattemøkk er sukkertøy og ellers bruker tunga for å vaske seg i rumpa 😛

Vi krysser fingrene for at dette skal gå bra og håper dere vil sende han varme tanker.

Vi blogges 🙂 Klem

11 kommentarer til «Poteslikking – et leve eller dø for Pettergutt?»

 1. Åh trist lesing dette, men Pettergutt fikser dette, han er jo sjefsvofsen på farmen og må vare i mange år til.😘❤️

 2. Hei Line 🙂 Ja, det håper jeg inderlig. Det ser ikke lyst ut akkurat nå, men vi gir opp med det første 🙂 Stor klem

 3. åh det var ondt at høre Petter har det sådan. Jeg ved ikke om i har forsøgt med foder skift, men mange hunde får dette af for meget protein i foderet, det stemmer også godt overens med at han har problemer med svamp i ørene, det er ligeledes en form for allergi/protein overfølsomhed. Hvis i ikke allerede har forsøgt, ville jeg helt klart skifte foder til noget med højst 24% protein indhold.
  Jeg har ligeledes nogle akupunktur plastre som jeg gerne vil sende til dig Nina, det hjælper ham med den psykiske del af problemet – som jeg er enig i også er et emne, og dertil hjælper de med heling af sårene hans. Vil du sende mig jeres adresse på FB, så sender jeg dem med posten i morgen. Mange klem til jer alle, Miriam

 4. Hei håper dette går bra;-) karma hunden til datteren min begynte med det samme hun vasker med et fotbad hver dag pluss noe hun sprayer på fikk beskjed å bruke sokker ute men ikke inne da potene ville bli fuktig ,denne behandlingen synes å gå veldig bra ,skal spørre henne i morgen hva hun bruker hun legger seg kl 20.00 da hun skal opp 05.00 i morgen klem til Pettern;-))

 5. Hei Nina! Morsomt å titte innom bloggen din da jeg til vanlig leser de mainstreame»rosabloggene»;-)

  Vi (mamma) har en hund som heter Milo som før slikket bort alt hår nesten tygget i stykker «utstyret» sitt. Med han måtte vi være ekstrem streng og ta han i nakkeskinnet hver eneste gang han prøvde seg. Nå ser vi bare bort på han og kremter litt om vi ser han er på vei til å slikke, og da skjønner han hva vi mener. Han kan ikke være alene på natta eller når vi er ute uten skjerm, men han blitt mye bedre enn han var. Han må også ligge i buret når vi ikke er i huset (han tror vi ikke er der) eller markerer han overralt. Hunden din er kanskje blitt for gammel og sta til å få til å ikke slikke ved å være streng, men håper det ordner seg for voffsen på en eller annen måte! 🙂

  Klem fra Charlene (heheh, håper du husker meg :-*

 6. sender en stoooor klem til petter-gutten og håper at dr nå har funnet noe som virkelig kan hjelpe.

  klem fra mg til dr <3

 7. Hei Miriam. Takk for gode råd 🙂 Vi har skiftet for, men det har ikke endret situasjonen. Jeg sender deg adressen vår og sier tusen takk 🙂 Stor klem

 8. Hei Charlene 🙂 Klart jeg husker deg 🙂 Hadde tenkt jeg skulle skrive til deg på FB for lenge siden å si at jeg er så stolt av deg og hvordan du bruker erfaringene dine <3 Ja, han er en gammel, egen hun og bryr seg ikke så mye om hva vi sier i saken, men vi gjør mye av det samme som dere har gjort med Milo. Veldig gøy at du har kikket innom bloggen min. Jeg også leser mange av rosabloggene, men tenker at det er fint at noen av oss er litt annerledes. Stå på snuppa 🙂 Stor klem

Det er stengt for kommentarer.