Farging av saueskinn

Hei 🙂

Den siste uken har det luktet våt hund i hele huset. Ikke fordi hundene er våte, men fordi Kamilla og jeg har farget saueskinn. Kamilla la sitt elsk på et rosa skinn hun hadde sett i et butikkvindu, men som var alt for dyrt for henne. Vi fant derfor ut at vi skulle prøve å farge noen selv. Det er mange måter å gjøre dette på, men vi valgte å ta det vi hadde for hånden…….nemlig Wilton kakefarger 🙂

Du trenger:

Saueskinn

En stor balje

Varmt vann

7% Eddik

Wilton farge

Plasthansker

En sleiv

Milo vaskemiddel

Ha varmt vann i en balje. Jeg tok det varmeste jeg fikk i dusjen. Tipper det var 50-60 grader. Ha i farge. Wilton er veldig drøy og hvis du bare vil ha en lys farge må du være veldig forsiktig. Tror vi brukte ca. en halv teskje av den rosa, en del mer av den lilla. Rør fargen godt ut. Ha i eddik. Jeg brukte ca 4 ss , men tok det litt på «gefylen». Ha i litt Milo vaskemiddel. Ha skinnet i vann slik at hele blir vått før du legger det i fargen. Ha det i fargen og la det ligge i ca 30 min. Rør litt rundt så fargen blir jevnt fordelt. Skyll og sentrifuger.

Hvis du skal bruke Wilton farger må du være villig til å sjanse litt med fargen. Vi måtte farge 3 før fargen ble helt slik vi ville. Det mest vellykkede skinnet var faktisk en mislykket farging av lilla som ble lys pudderrosa (til venstre på bildet). Det første ble nesten selvlysende rosa (t.h.), men vi kan bruke alle og fikk tre skinn for det vi måtte ha betalt for et.

(Jeg sliter som dere kanskje ser fortsatt med det tekniske på bloggen og bildene legger seg helt rart, men skal jeg få blogget må jeg bare overse det og så får det bli som det blir. Beklager! 🙁 )

Vi blogges 🙂 Klem