Eclairs – fylte vannbakkelsstenger

Hei 🙂

I vente på en lærerjobb blir det mye baking om dagen. Hvis jeg ikke snart får en jobb kommer jeg til å bli Follos feiteste lærer 😀 Denne gangen er det Eclairs, fylte vannbakkelsstenger. Jeg følger en del kakebloggere og denne gangen var det Anne Brith på Villa Perlesukker som inspirerte meg. Mine ble nok ikke like fine, men jeg er sikker på at de er minst like gode. Disse er virkelig å forspise seg på 😀

Jeg har ikke laget vannbakkels på mange år og knotet noe veldig. Først på tredje forsøk fikk jeg det til. Slik gjør du:

ca 2,5 dl vann

125 g margarin

125 g mel

4 små egg

Kok opp vannet. Smelt margarinen i det kokende vannet. Ha i melet, mens kjelen står på plata (det var her jeg gjorde feil de to første gangene. Jeg tok vekk kjelen fra plata når vannet hadde kokt opp. IKKE gjør det 😉 ), rør kraftig til deigen løsner fra kjelen. Avkjøl. Ha den avkjølte deigen i en mikser, ha i ett og ett egg mens du mikser. Miks røren i 5-10 minutter. Ha røren i en sprøytepose med stor, rund tipp. Sprøyt ut røren på stekeplaten i 10-12 cm lange pølser. Stek på 200 grader i 30-35 minutter. Avkjøl kakene.

Når kakene er avkjølt kan du fylle de. Jeg brukte en blanding av vaniljekrem og vanlig pisket krem. Jeg lager ikke min egen vaniljesaus da jeg synes Freias vaniljesaus , pulverpose som blandes ut i melk, er god både på smak og konsistens. Kremen sprøytet jeg inn fra undersiden av kakene med en sprøytepose og en lang, tynn tipp. Jeg tror det er mest vanlig å ha sjokoladetrekk på disse kakene, men her er det bare å bruke fantasien. Anne Brith brukte fondantglasur, jeg brukte bare melis med litt vann. Midt på kakene festet jeg en liten marsipanblomst.

Disse er til å spise seg i hjel på, i hvert fall hvis du er glad i vannbakkels 🙂

Vi blogges 🙂 en stor, feit kakeklem fra meg til deg 🙂