Garasjen blir «pimpet» og svigersene kommer på besøk

Våknet opp til strålende sommervær og det kunne jo ikke vært bedre når svigermor og svigerfar skulle komme på besøk. Bonden var i arbeidsklærne før andre hadde fått sukaten ut av øynene og i gang med å fikse på garsjen. Garasjen var, bort sett fra vår gamle utedass, det første han bygget her. Den ble bygget med materialer og vinduer han byttet til seg/fikk og bar egentlig litt preg av å ikke ha blitt godkjent av «designavdelingen». Med 8 store vinduer og et tak som er «høyt som juling» har den lenge vært et øsnkemål for litt «pimping» (les: rehabilitering/tiljåling). I sommer har det allerede blitt lagt taksten på taket (noe som ble påbegynt for to år siden) , fire av vinduene har blitt fjernet, skodder, sprosser og pynteklosser satt på de resterende vinduene. I dag var det et stort vindu som skulle fikses på og så skulle det settes et lite nytt vindu på gavelveggen i front for å prøve å få taket til å virke lavere.
Egils første byggeprosjekt - utedassen

Egils andre byggeprosjekt: garasjen

Garasjen før
Fire vinduer er fjernet og så skal de resterende "pyntes" litt opp
Så mangler det bare maling

 

Vinduer nå

 

Svigermor og svigerfar har vært på cruise og etter å ha hørt litt om turen, mens vi koste oss med belgisk sjokolade de hadde tatt med seg til oss fra turen (nam nam!) kledde svigerfar på seg arbeidsklær og kastet seg inn i arbeidet sammen med Egil. Med sine 77 år er han imponerende sprek og utholdende og, som nevnt tidligere, ville vi aldri ha kommet så langt som vi har her uten han.

Først må det planlegges. Petter hjelper til.

 

Så må det måles.....

 

Mens gutta var opptatt med arbeidet på garsjen, tok svigermor og jeg med oss hundene på tur. Når vi kom tilbake hadde de vært flinke og viduet var på plass.

Designavdlingen kunne inspisere det flotte arbeidet og konstatere: VINDUET ER SATT INN FOR HØYT OPP! Som de sindige hallingdølene de er beholder gutta roen og forsøker rolig og forsiktig å ymte om at «nei da, dette blir bra bare vi får pynten på». Klok av skade vet de at når «designavdelingen» har satt seg noe i hodet er det bare for «teknisk avdling» å gi etter.

Vinduet som nå sitter spikret og skrudd fast blir tatt ned igjen og hullet skåret lenger ned. «Designavdelingen» inspiserer på nytt og denne gangen ser det bra ut 🙂

"Designavdelingen" inspiserer arbeidet

Mens budeia svinger seg over grytene blir vinduet satt inn på «rett» plass og svigerfar skjærer ut pynten.

Svigerfar skjærer pynteklosser

 Da var det tid for middag. På menyen:

Rådyr

 

Etter at «bambi» er fortært er det tilbake i arbeid for «teknisk avdeling».

og slik ble det ferdige resultatet. Kjempeflinke har de vært.

 

Mens vi sto der og beundret det ferdige verket slo det oss at skiltet under vinduet, som svigerfar har laget og budeia malt, kanskje burde vært byttet ut til et skilt hvor det står Follo Farmen?

Det er et flott skilt, men det er jo lov å ønske seg et til?

 Svigerfar lover ingen ting, men det er jo lov å ønske seg 😉

Kvelden skulle vært brukt til en liten tur med hestene og vår lille litauiske venninne, men det ble litt sent for en som har skole i morgen så vi får ha det til gode.

En deilig sommerdag på FolloFarmen med hyggelig besøk, god mat, flott tur og flott arbeid. All grunn til å være fornøyd

Vi blogges 🙂

4 kommentarer til «Garasjen blir «pimpet» og svigersene kommer på besøk»

 1. Dette så jo flott ut. Skulle tro det var ny hytte, men det skal vel stå i stil til huset og du vet hvordan du vil ha det. Hyggelig at svigers kom på besøk og at været var så fint. Lykke til med bloggen.

 2. Garasjen ble utrolig FLOTT (som alt annet dere gjør:-) Hyggelig å se bilde av svigers`også, har vel kanskje bare hilst på de èn gang, for 9 år siden *blunker*…

  *
  Ellers så synes jeg ikke at skilt med Follo Farmen bør pryde garasjen, for «KARSBU (LARSBU?)» er den er liksom Egils og perfekt til ham 😀

  *
  Men sånn bortsett fra det, dere må jo snart male dere ihjel…*rister på hodet* 🙂

 3. Takk snuppa 🙂 Larsbu er egentlig navnet på stedet her, men vi har ikke noe forhold til Lars (som hvistnok var en hyggelig fyr) og vi var uvenner med sønnen hans. Synes ikke det er noe fint heller så derfor vurderer vi å bytte. (Det ryktes også at budeia kanskje skal få hobbyrom i andre etasje og da kan vi ikke ha et sånn manne-mann navn på den ;-D)

Det er stengt for kommentarer.