Påskepyntede cupcakes

Hei 🙂

Endelig fant jeg litt tid til et lite kakeinnlegg igjen 🙂 Denne gangen er det påskepyntede cupcakes, «made in a hurry», som står på tapetet 🙂

I dag har jeg hatt siste undervisningsdag med «mine» elever. 2 x 6 uker med praksis er avsluttet og når man skal sende fantastisk norsk ungdom ut i den store verden kan det vel ikke gjøres bedre enn med litt sukker 🙂 De 14 barne- og ungdomsarbeider elevene som har fungert som mine mentorer, har vært helt fantastiske. De har lært meg masse, gitt av seg selv, latt seg engasjere og gitt meg lov til å «være deres» og fått meg til å føle at de har vært «mine» i de ukene vi har delt. Kakebestillingen kom raskt når de fikk vite at jeg har dette som hobby og jeg er jo ikke vond å be, så i dag møtte jeg rimelig omtåket og sliten, etter en litt for sen kakekveld og en tilsvarende for tidlig kakemorgen, med ca 50 påskepyntede kaker og en film i sekken. Kosetime er ikke bare for de små 😉

Elevene fikk velge hva de ville ha, men å velge mellom flere goder er ikke alltid så enkelt så bestillingen var «litt av hvert, men gjerne gulrotkake». Jeg valgte derfor vaniljecupcakes med sjokoladebiter og sjokoladesmørkrem (Kamilla sin favoritt) og gulrotcupcakes med ostekrem (en av Egils favoritter). Vaniljecupcakesene pyntet jeg med kaniner og gulrøtter. Egentlig skulle jeg pynte alle med kaniner og gulrøtter, men min kloke mann satte ned foten når klokken begynte å nærme seg langt over leggetid, så jeg måtte moderere meg litt. For de som ikke ser det skal pynten forestille en kanin som graver i gulrotåkeren. Litt revet sjokolade er ment å gi inntrykk av jord. Alt er laget i sukkerpasta. Gulrøttene fikk et lite dryss med spiselig glitter. Elevene syntes ideen om «glitterbæsj» var morsom da jeg fortalte at glitteret var spiselig, men at vi ikke fordøyer det 😀

Gulrotkakene pyntet jeg med gul ostekrem, Anton Berg sjokoladeegg og en liten lilla (bildet lyver på fargen) blomst i sukkerpasta. Også denne med glitter selvfølgelig (jeg elsker jo glitter).

Tror kakene falt i smak for dette er alt jeg hadde med tilbake 🙂

Jeg har fortsatt halvannen uke igjen av praksis, men elevene skal ut i egen praksis, så da blir det litt andre oppgaver enn undervisning på meg. Det har vært noen flotte uker, men jeg er mildt sakt veeeeeldig sliten, så det blir deilig å kunne føle at det er litt tid til å puste igjen. Nå er det oppgaver og lesing til eksamen som står øverst på lista. Håper det blir litt tid til litt kake og hobby sysler i løpet av påsken og, om så, kommer jeg til å dele med dere.

Ha en fantastisk uke alle sammen :-)…… og til elevene mine: tusen takk for disse flotte ukene vi har hatt sammen og alt dere har lært meg. Lykke til videre. Det bor så mye bra i dere alle sammen som jeg håper og tror mange barn og unge vil få nyte godt av når dere snart skal ut som lærlinger. Husk! Ha på barne- og ungdomsarbeiderhatten 😉 Da kommer de siste ukene til å gå strålende !

Vi blogges 🙂 Klem