Kaker på Follofarmen 2012

Hei 🙂

Håper det nye året har startet godt for dere og at dere er uthvilte og friske i dusken etter juleferie 🙂

Her på Follofarmen ble det en ganske lite begivenhetrik jul p.g.a sykdom. Vi har på omgang ligget strake og det har ikke helt gitt seg enda. Til tross for dette har det vært en fin jul, men litt kjedelig og veldig slapp. Når det skjer lite blir det heller ikke så mye å blogge om. Jeg tok et lite tilbakeblikk på bloggen og ble overrasket over hvor mye vi har gjort i 2012. Det er et av de slappeste årene vi har hatt, men jaggu har vi gjort litt like vel 🙂 Tenkte jeg skulle lage noen inlegg med litt oppsummering av 2012. Dagens innelgg tar for seg kaker i 2012, og de ble det en del av 🙂

Kaker til morsdag 2012. Eplekake med krem, punsejboller og jordbær dyppet i sjokoladetrekk.

Til valentinesday ble det litt sjokoladekake.

Det ble en eplekake på Egil også når han feiret bursdag i mars.

I mars lekte jeg meg også med marsipan når jeg laget disse marsipankake-cupcakesene.

Jeg laget også min første etg kake.

I April laget jeg litt påskegodt: Pasjonsfruktkake med bringebærgele, sjokolademousse og eggeskall med sjokolade og sjokolademousse inni.

17. mai ble det bl.a eplekakecupcakes med krem og friske bær.

I juni laget jeg en «prøvebryllupskake» for å teste ut ting og tang før den store kaken skulle lages i august.

Det ble også noen tilhørende cupcakes til «prøvekaka» og jeg viste hvordan dere kan lage egene cupcakes rappers.

I juni skulle mamma og pappa feiret 50 års bryllupsdag. Selv om pappa ikke var med oss lenger feiret vi likevel og da ble det både kake og punsjeboller.

I juli laget jeg denne marsipankaken til min egen bursdag. Det ble den beste og fineste (synes jeg selv) kaken jeg har laget til nå. Ingen ting kan slå norske jordbær og denne kaken var full av bær fra eget distrikt 🙂

Denne kaken var gave til pappas onkel Arne som ble 90 år i Juli.

I August laget jeg min første og til nå eneste bryllupskake. Mye jobb og stress, men veldig morro. Ryktene sier at jeg skal lagen min andre i juni i år (2013).

I oktober ble det cupcakes til Kamilla på Halloween, vaniljecupcakes med sjokoladesmørkrem, hennes favoritt 🙂

I november fikk Andreas og Egil sin egen «mannekake», kombinert bursdags- og farsdagskake 🙂 Pajonsfruktmoussekake med bringebærgele.

I desember kunne jeg sette pris på mine medstudenter med disse cupcakesene.

Det ble ikke så mye julebakst, men julepyntede punsjeboller til mamma ble det i hvert fall.

Dette var noen av kaken jeg laget i 2012. To ting slår meg: jeg må bli flinkere til å ta bilder av kakene og bør kanskje utvide kakemenyen. Det blir mye de samme kakene jeg lager 🙂 Jeg har fått telt til å ta bilder i av Egil til jul, så jeg håper det vil hjelpe på kvaliteten på bildene fremover 🙂

Vi har begynt en nye og bedre livsstil her på farmen så jeg burde egentlig ikke bake så mye framover, men det må jeg jo! Kan jo bare gi bort det jeg lager 🙂

Vi blogges 🙂 Klem

 

 

 

2 kommentarer til «Kaker på Follofarmen 2012»

  1. Ja, der sier du noe Frøydis 🙂 Egil har gjort om Follofarmen til Helsefarmen og når jeg la inn disse bildene fikk jeg veeeeeeeldig lyst på sukker 😀

Det er stengt for kommentarer.