En sommerfuglhilsen fra «den andre siden» ?

Hei igjen 🙂

Ikke dårlig å finne tid til å blogge to dager på rad ? Juleferien nærmer seg så nå er det litt mindre hektisk på skolefronten.

For nye lesere som lurer på hvorfor jeg lager innlegg som gårsdagen og dagens, kan jeg fortelle at ja, dette er stort sett en blogg om dyrene våre og hobbyer, men jeg skriver også litt om våre liv, i hvert fall når det er litt større eller spesielle ting.

De som leste bloggen i går så at det var en sånn litt spesiell dag. Det var et år siden pappa døde og en dag jeg hadde gruet meg litt til. Det ble egentlig en grei dag. Vi var på gravlund og så spiste vi middag sammen etterpå. Hva gjør man egentlig på gravlund? Annet enn å tenne lys og pynte? Jeg føler det blir litt «corny», men når man har med Egil kan det fort bli litt komisk også.

Først tente vi lys og pyntet…..og så sto vi der da. «Hva gjør vi da?» sa Kamilla. «Er det ingen som kan en salme da?» sa mamma…..hvor på Egil og Kamilla begynte å google på telefonene sine mens mamma, som sang i NRK’s pikekor for ca 60 år siden, forsøkte seg, noe falskt og ute av trening, på første vers av en salme hun hade glemt. Kamilla forsøkte å spille av en uhyre dyster og dårlig inspilt salme fra telefonen, mens Egil leste (med høy og rungende prestetemme) dagens bibelord, …….som handlet om gravide kvinner 😀 Du synes vel du ser oss? 😀 Om ikke annet må i hvert fall pappa ha fått seg en god latter av den lille forestillingen.

Jeg er en ganske jordnær og realistik dame og, selv om jeg synes «det alternative» er spennende, er jeg nok en person som må snuble over et «spøktelse» som høyt og tydelig roper ut fult navn og personnummer før jeg virkelig tror på ånder og den slags. Samtidig er jeg veldig glad i eventyr og fantasi og vil veldig gjerne tro det er masse spennende og mystisk mellom himmel og jord. Når vi kom hjem i går ventet denne lille skapningen på oss……..en dagpåfugløye sommerfugl. Med 10 kullegrader, blåst og snø ute, fløy den rundt og underholdt oss inne hele kvelden.

Jeg er glad i sommerfugler og har flere til pynt rundt om i huset. Om sommeren er pyntekvisten min fulle av dem. For noen dager siden snublet jeg over et TV-intervju med en dame som hadde mistet alle tre barna sine og foreldrene sine i en husbrann. Hun fortalte at hun følte barnas nærvær hele tiden og at den yngste datteren viste seg gjennom å hele tiden «sende» sommerfugler til henne. I mitt stille sinn tenkte jeg at jeg kunne ønske jeg fikk sånne konkrete hilsninger fra mine kjære som har gått bort………

…….og der satt den 🙂 Min egen lille sommerfuglhilsen. Jeg er jo som sakt en realist og tenker at det sikkert er en sommerfugl som har gått i dvale og så våknet av sprengfyringen vi har drevet med i disse kalde desemberdagene, men hva hvis……? Hva hvis dette var pappas lille trøstende hilsen på en litt tung dag? Hvis jeg kunne velge hva jeg helst vil tro, ønsker jeg å tro det siste (selv om fornuften i meg sier det første). Det skader jo ingen å unne seg litt mystikk i hverdagen? Jeg tror vi alt for lett forklarer ting i hjel med fornuften. Noen ganger burde vi kanskje unne oss å tro på litt eventyr og mystikk. Jeg gjør i hvert fall det denne gangen 🙂

Klokken tolv i natt ble den lille «hilsningen» borte som dugg for solen…….som om den visste at den tunge dagen var over og at den ikke trengtes lenger.

Ønsker dere en eventyrlig og mystisk førjulstid og at dere også kan få små «sommerfuglhilsninger» og tørre å tro litt på dem 🙂

Vi blogges 🙂 Klem

 

2 kommentarer til «En sommerfuglhilsen fra «den andre siden» ?»

  1. Nå fikk jeg meg en god latter, så for meg dere på grava…… kanskje noe å tenke på til julaften for egen del 😉 klem

  2. hahaha…:-D Ja, vi var nok litt av et syn 🙂 Hvis man blir trist av å gå på gravlund er det bare å ta med Egil. Vet ikke om det er fordi han blir stresset eller hva det er, men han sier og gjør så mye rart at man bare må le. Det var det samme når vi satte ned urnen. Han skravlet i et sett om alt mulig rart at vi til slutt bare måtte le 😀 Pappa humrer nok god der han ligger 😉

Det er stengt for kommentarer.