«Når nettene blir lange og kulda setter inn så sier vesle musemor til ungeflokken sin…….vi flytter inn på Follofarmen!»

Hei 🙂

I går oppdaget jeg, til Petter sin store glede, at vi hadde fått en nye beboer på Follofarmen…….dvs vi har mange av arten boende her, men ikke inne i huset! De holder seg stort sett ute eller i stallen. Som du helt sikkert har gjettet alt (bildet over sier vel sitt) snakker jeg om mus.

Jeg skulle bare en snartur innom kjøkkenet på kvelden og i det jeg kommer inn er det en liten krabat som får veldig liten tid med å komme seg bort fra kveldens pizzarester som han/hun var i ferd med å innta 😀 Etter litt leting fant vi den lille gnagertyven under isbitmaskinen.

Den var egentlig ikke så vanskelig å finne for den hadde lagt igjen en fin liten sti med muslort hele veien fra pizzaen til gjemmestedet under isbitmaskinen.

Farmens ivrigste musejeger, Petter, ble satt på saken etter at Pus lurte på hvorfor i alle dager jeg løftet henne opp på benken (som hun vanligvis blir jaget ned fra) og forsøkte å presse hodet hennes under isbitmaskinen.

"Det er en mus under der fatter'n!"

Petter derimot var ikke i tvil hva som befant seg under den dumme maskinen………MUUUUUS!!!!!!

"Hvis jeg sitter pent å venter så kanskje den kommer ut?"

Bare man sier «mus» til Petter så begynner han å skjelve og pipe. Han er uten tvil farmens flinkeste musejeger. Etter å ha sett musa på nært hold og inn i øynene ved flere anledninger, klarte jeg ikke tanken på at Petter skulle bite den i hjel og rulle seg på den (som han pleier å gjøre når han fanger mus) og han fikk beskjed om å «IKKE RØRE!». Han satte seg pent ned…….

…..et par sekunder før jaktinstingktet igjen tok overhånd…….denne gangen hakket mer ivrig. Med et litte puff skjøv han maskinen til side……

……, ryddet ting av veien…….

……før jeg stoppet han og kom musa til unnsetning. Vi satte opp vindu og lot den være alene på kjøkkeet slik at den kunne finne veien ut. Vi regnet med at den, etter alle strabasene og et lite «harehjerte» som synlig banket under pelsen, hadde kommet på bedere tanker når det gjelder å finne seg bolig for vinteren. Når vi etter noen timer kom tilbake var den borte………

…trodde vi, men nei da! I natt hadde den vært på benken igjen å spist frukt.  Foreløpig får den bo her, men med Pus, Petter og Melis på vakt, blir den nok ikke så gammel.

Vi har hatt en mus her tidligere (det er trolig Pus som tar dem med inn). Den lagret hunde- og kattemat i alle hjørner og stablet potetskrell fra søppla i fine hauger i skapet. Den bodde her i flere måneder og levde herrens glade dager……helt til den en dag var blitt så tykk at den ikke klarte å komme seg inn i sprekken under skapet lenger. Da var det en årvåken Petter som i et byks fra sofaen i stua og inn på kjøkkenet satte en stopper for «musa i paradiset» 😀

 

Ha en strålende helg alle sammen 🙂 Nå skal jeg lage litt Halloweenpynt til cupcakes 😉 Bilder kommer i løpet av helgen 🙂

 

Vi blogges 🙂 Klem