Høstfarmen 2012

Hei 🙂

I dag er det innedag her på Follofarmen 🙂 Det regner og er kaldt ute……og innimellom regndråpene er det faktisk litt snø! Brrrrr!!!!……vil ikke ha vinter riktig enda 🙁 Det er ikke ofte vi kler på hestene, men når det er nedbør og rudt null, da må selv de kle på seg. Vi brenner i peisen og har tent på masse stearinlys, enda det er midt på dagen 🙂 Det er jo litt kos med sånt ruskevær også da.

Jeg har pyntet farmen i høstfarger…….dvs naturen gjør det meste for meg, men jeg hjelper til med litt lyng og stæsj. Jeg er veldig glad i farger, men ikke så glad i gult og orange. Påske og høst er derfor litt utfrodrende «pynte-tider» for meg. Jeg blir liksom aldri helt fornøyd.

De som har fulgt meg en stund vet at jeg har et par «krok-kvister» i huset som jeg pynter etter årstidene og nå er de høstpyntet. Det var vanskelig å finne noe fin høstpynt til kvistene, men så snublet jeg for noen år siden over noen «remser» med høstblader i silke. Jeg har fått mange spørsmål om hvor jeg har kjøpt dem og det husker jeg dessvere ikke, men jeg tror det var på en blomsterbutikk. I tillegg til bladene pynter jeg også med disse frodige alvene 🙂

Fant de i en liten butikk på toppen av Oslo City og falt pladask 🙂 Kjente meg velg kanskje litt igjen….hihihi 😉

Jeg har en liten krok i gangen som jeg også pynter litt etter årstidene. Hvis man har så dilla på pynt og stæsj som meg, er det lurt å kunne bytte ut litt innimellom for da kan man jo kjøpe masse mer enn man egentlig har plass til å ha framme (du må bare ha et sted å lagre det). Da blir man ikke så fort lei stæsjet heller 😉

Dette er en del av stæsjet som jeg har ute om sommeren som jeg nå har flyttet inn. Blomsterbutikkene har mye fine lykter……og de er ikke så ille i pris heller.

T-lysestakene jeg kjøpte på Villmarksmessa bruker jeg masse og de går jo litt i høstfarger så nå passer de i hvert fall godt inn 🙂 Det rykker veldig i «hobbylysten» når jeg ser på disse, så dette er nok noe jeg må prøve meg på etter hvert…….male motiver på stein. Hvis man klarer å  bruke steinens overflate slik denne maler har gjort blir det jo kjempefint.

Som sakt har jeg mye hjelp av moder natur når det kommer til å pynte ute……….

……., men inntil husveggene hjelper jeg til med litt lyng og……..jupp! …….litt stæsj 😀

Bytter også ut litt av utemøblene. De fleste møblene har vi satt bort, men disse (som vanligvis står på hytta) får overvintre under tak ute 🙂

Decoupagelyktene jeg laget i våres har jeg både ute og inne. Har blitt veldig glad i dem for de er så fine når man brenner i dem. Har laget noen som jeg har gitt bort også og dette er billige, enkle og fine gaver. Godt julegavetips 🙂

Etter som vi har valgt  å sette chimeneaen vår (den meksikanske peisen) under tak bruker vi den som lykt (vi har prøvd å brenne i den der den står og da luktet det bål av inngangspartiet vårt i lang tid og vi holdt på å bli røykforgidtet 😀 ). Med masse kubbelys blir det kjempefint lys i den. Vi har kjøpt vår her.

Og sånn ble den lille plattingen vår foran huset 🙂

Ellers går ting sin vante gang her på farmen. Egil er i full gang med å trimme hestene, noe de sårt trenger etter å ha stått på gress hele sommeren. Ikke noe nytt om Nelly…….og det er bra. Ting går saaaakte framover. Alt har går bra med fiskene etter at de ble flyttet inn. Vi forer fortsatt forsiktig og bytter ofte vann. Pus har all verden av overskudd da hun er mye inne nå, noe som har en tendens til å gå ut over hundene. Hun klapper gjerne til dem hvis de går forbi der hun ligger og skal ligge på fanget vårt hele tiden…….gjerne sammen med hundene.

Petter har de siste par årene fått helt oppheng i å slikke på labbene sine. Vi tror det begynte med at han får grus under potene når han er ute i hagen som irriterer, men nå har det blitt en måte å selvstimulere på når har kjeder seg. Det har ført til at han har fått en bar, litt infisert flekk på den ene framlabben. Nå har vi tatt på han en sokk, noe han ikke liker i det hele tatt. Han halter så man skulle tro han hadde brukket benet…….selv om han ikke har vondt i det hele tatt.

Til uka begynner jeg på min første praksisperiode og skal for første gang få prøve meg som lærer på vgs. Jeg grugleder meg veldig, men er helt sikker på at det kommer til å bli veldig lærerikt og bra 🙂

Som jeg har nevnt tidligere kommer det nok til å bli ganske tille på bloggen dette året…..sammenliknet med det siste året, men jeg kaster inn et innlegg så ofte jeg kan. Jeg har veldig kakepynteabstinenser om dagen, så jeg håper jeg skal få litt tid til noen halloweenkaker snart 🙂

Vi blogges 🙂 Klem