Mine første «økt» som lærerinne – 10 minutters «marsipanrosekurs»

Hei blogglesere og medstudenter 🙂

I dag bruker jeg bloggen til å gjøre min første hjemmelekse og som hjelpemiddel i min første «prøve-økt» som lærerinne 🙂

Dagens oppgave på skolen er å undervise klassen i 10 minutter om noe vi kan. For en som har litt problemer med å fatte seg i korthet er tidsaspektet den største utfordringen i denne oppgaven. Som vanlig gjør jeg det ikke enkelt for meg selv og har bestemt meg for at jeg skal bruke mine 10 minutter til et lite «lynkurs» i marsipanrose laging.

Hold på hatten folkens for her kommer det til å gå unna! 😀

Vanligvis bruker jeg dette utstyret når jeg lager roser:

  • Bakeunderlag
  • Kjevle
  • Marsipan
  • Rund utstikker
  • Plastskje (vises ikke på dette bildet)

Jeg begynner med å kjevle ut marsipanen og «stanse» ut ønsket antall roseblader med den runde utstikkeren.

Etter som dette er et «lynkurs» med begrensede midler og muligheter, har jeg delt ut et lite «lynkurs-sett». Dette inneholder:

  • En halv plastlomme (som i dag bl.a skal fungere som bakeunderlag)
  • En plastskje
  • Marsipan

Begynn med å rulle en liten kule av marsipan (ca på størrelsen med en stor ert). Form kulen som en dråpe/kjegle.

Rull deretter like mange kuler som du ønsker roseblader f.eks 7. Kulene bør være like store eller litt større enn kulen du laget dråpen/kjeglen av.

Nå skal du gjøre om kulene til roseblader. Dette gjør du enten ved å klemme de ut mellom fingrene til du har små runde «pannekaker» eller ved å legge kulene inne i plastmappen og klemme på utsiden. NB! Dråpen skal IKKE klemmes ut.

Legg de små «pannekakene» opp på plastmappen (bakeunderlaget)

Dersom du har lyst til å være litt «viderekommen» kan du benytte plastskjeen til å presse ut kantene på den ene halvdelen av bladet. Dette vil gi løvtynne ytterkanter på bladet og gi rosene enda mer «liv».

Legg skjeen litt inn på bladet, press forsiktig ned og dra forsiktig utover. Gjenta til halve sirkelen/bladet har fått en løvtynn kant.

Nå skal rosen monteres/settes sammen. Begynn med å legge dråpen/kjeglen midt på et av rosebladene. La spissen peke mot den halvdelen av bladet du vil skal være synlig.

Brett rosebladet forsiktig rundt dråpen. Først den ene siden…….

…og deretter den andre.

Nå har du laget midten/basen av rosen og kan begynne å montere resten av bladene som vist på bildene under.

La bladene overlappe hverandre litt og legg på bladene i samme retning. Du fester de ved å klemme lett i nederkan/bunnen/»stilken» av rosen.

Når alle bladene er montert kan du «dandere» dem litt ved f.esk å bøye den ytterste delen av bladet litt inn. Dette gir rosen mer «liv».

Skjær/knip av overflødig marsipan i bunn av rosen og la den tørke/stivne en dag eller to før du moterer den på en kake……………….., men vi har jo ikke noen kake så da foreslår jeg at de som har lyst spiser den……….mmmmm!……….marsipan med jordbærsmak 😉

 

 

Vi blogges 🙂 Klem