Min første bryllupskake – Del 5 Kakedekorering og den ferdige kaka

Hei kakemonser 🙂

Da var det gjort! 🙂 Min første bryllupskake er laget og spist opp (håper jeg 🙂 ). Jeg er totalt ladet ut etter fire ekstremt hektiske døgn. Gjennom slike prosesser spør jeg meg selv mange ganger hvorfor jeg frivillig utsetter meg for slikt stress, men når jeg står der med det ferdige resultatet og kan glede meg over det endleige resultatet er alt styr og stress glemt. De sistre tre timene av prosessen hvor jeg kan sette meg ned med kaker, pynt og icing og bare fordype meg i pyntingen er verd alle bekymringene og timer med forberedelser.

Som jeg nevnte i forrige innlegg skulle min første bryllupskake til et flott par i Kongsvinger (Hedmark). En tre etg sjokoladekake med vaniljekrem. Etter to ekstremt inntense dager hvor jeg laget 375 blomster og 20 sommerfugler med glitterdekor og bakte kakene, kunne Kamilla og jeg pakke bilen full av kakestæsj og sette nesene våre mot Kongsvinger.

Til alt hell jobber brudgommens tante, Mette, som også er min gode venninne gjennom 40 år, på en arbeidsplass med et stort kjøkken. At brudgommens mor også jobber der og er leder på nettopp dette kjøkkenet, gjorde det mulig for meg å låne det til å ferdigstille kaka. Herregud så deilig å kunne breie seg utover store benker! Det var noe annet enn vårt knøttlille kjøkken.

Etter to timers kjøretur og etter å ha fått i oss en matbit bar det rett ned på storkjøkkenet for å fylle og dekke kakene. Jeg hadde i vaniljekrem og dekket kakene med sjokoladesmørkrem før jeg begynte å kjevle ut fondantlokkene.

Til mins trore (og Mette sin ikke så store) glede, hadde også hun en kake å ferdigstille. Jeg blir alltid veldig usikker når jeg skal legge på lokk på kakene og da var det godt å ha en der som styret og stresset med akkurat det samme. Mette er langt mer dreven enn meg når det gjelder dette (for jeg har jo faktisk ikke laget så mange kaker med lokk i mitt liv….kanskje 10 – 15 stk) og det var imponerende å se hvordan hun på null komma niks rullet ut et stort og fint marsipanlokk i en tøyrulle……genialt!!!!!

Jeg hadde tatt med meg halve kjøkkenet mitt opp og turde ikke prøve den fine rulla og tydde til «gamle måten» med kjevle 🙂 Fondanten var litt fuktig og hektet til underlaget. Vet ikke hvor mange ganger jeg kjevlet ut hvert lokk før jeg fikk det til………

…., men til slutt gikk det og jeg fikk dekket alle tre 🙂

Å legge lokk på kaken er den delen av prosessen jeg liker dårligst. Jeg får helt mark av skrukker nederst rundt kanten. Synes det ser så slurvete ut. Jeg burde vært flinkere til å lage skarpere kanter også, men så proff er jeg ikke enda 😉

Kl 23.00 fredag kveld kunne jeg med stor lettelse sette de tre kakene på kjøla og ta kvelden 🙂

Lørdag formidag var jeg så heldig at jeg kunne snike meg med å se på det flotte paret som skulle gifte seg, Ingalill og Tor Erik.

Det var en fin sermoni og et vakkert par. Bruden strålte i en utrolig fin kjole med slep, perler og broderinger. Sløret hadde nydelige detaljer rundt hele kanten. Brudgommen hadde på seg en flott….eeeeh?…..er det ikke kjole og hvitt da?…..tror det. Legg merke til de flotte detaljene. Han hadde broderinger på kragen og rundt håndleddene på jakken og datoen for dagen var også brodert rundt ermene. Jeg elsker slike kreative detaljer 🙂

Etter kirken var det tilbake til kakene og fondanten. Det var ikke en lite stresset og bekymret budeie som kunne konstatere at temperaturforskjellene fra kjøla til kjøkkenbenk fikk kaken til å kondensere og etter bare noen få minutter var alle kakene kliss våte. Jeg bestemte meg for å prøve å holde roen, la de være og å se om de ville tørke.

Det gjorde de……sakte, men sikkert. Etter at de hadde tørket litt begynte jeg med blomsterborden nederst rundt kakene.

Å lage slike border kan kreve litt tålmodighet da det er lett for at fondanten sitter fast i formen, men med masse melis og en forsiktig hånd går det bra 🙂

Når bordene var på plass var det tid for å begynne å montere blomstene. Jeg begynner med å lage en liten opphøyet «base» for å få litt form og høyde på bukettene. Jeg bruker ren fondant eller marsipan, men det kan bli litt dyrt. Hvis man skal lage store «baser» kan man bruke kake dekket med fondant/marsipan.

For å være sikker på at jeg skulle få nok roser til alle kakene og for å se hvordan jeg vil ha det, begynner jeg med å legge blomstene løst på.

Så fester jeg dem, enten med royal icing eller ukokt spagetti. Denne gangen brukte jeg royal icing.

Jeg begynte med rosene og deretter de andre blomstene og sommerfuglene.

Til slutt drysset jeg litt kakeglitter (rainbow dust glitter) over alle blomstene.

Og så var min aller første brllupskake ferdig 🙂 En sliten (med håret litt til alle kanter), men veldig fornøyd kakebudeie 🙂

Ca klokka halv ni på kvelden fikk jeg gleden av å sette opp kaka i selskapslokalet og kunne slappe av med at jobben var gjort. Tilbakemedlingen så langt har vært bra og jeg håper kaken var slike brudeparet hadde tenkt seg………både i smak og utseende 🙂

Tusen takk til min lille hjelper og fotograf, verdens beste, Kamilla min <3 Det ble litt lange og kjedelige dager, men hun holdt ut og var en god moralsk støtte. Med litt is, mat på den lokale tavernaen og litt posering foran kameraet holdt hun fint ut alle ventingen……..som det ble mye av 🙂

I dag er jeg sliten, men det er utrolig morro å ha gjort det…..og fått det til. Det er et år til neste bryllupskake skal være klar så jeg har god til til å forberede den.

I dag skal jeg bruke dagen til noe så spennende som å rydde etter alle de som tror det flytter inn en hushjelp på Follofarmen når budeia er opptatt med andre ting. Har ikke pakket ut etter Italia turen heller, så her er det nok å ta tak i. Resten av Follofarmen er ute i solen så jeg synes litt synd på meg selv i dag, men jeg tar meg i hvert fall tid til å kose meg litt med bloggen da og det er alltid hyggelig.

Ha en strålende søndag alle sammen og tusen takk at dere tok dere tid til å titte innom bloggen min. Jeg setter utrolig stor pris på det…..og dere <3

Vi blogges 🙂 stor klem fra meg til deg

4 kommentarer til «Min første bryllupskake – Del 5 Kakedekorering og den ferdige kaka»

  1. Kaken ble veldig fin. Jeg så deg i arbeide når du laget bursdagskake til deg selv og jeg ble imponert hvilken teknikk du har fått. Lykke til med tilbakemeldingen fra brudeparet. Ha en fin søndag videre.

  2. Tusen takk Heidi 🙂 Det var min første og, til nå, eneste bryllupskake. Skal lage en til i sommer. Mye jobb, men morro 🙂

Det er stengt for kommentarer.