Min første bryllupskake – Del 2 Lag dine egne cupcake wrappers

Hei 🙂

I dagens innlegg kan du lære å lage cupcakewrappers. Cupcakewrappers er «pynteomslag» du kan ha rundt cupcakes’ene dine. De kan være ganske dyre å kjøpe så hvis du har litt tid og utstyr kan det lønne seg å lage dem selv.

Men først en liten oppdatering på prøve-bryllupskaka:

Dette er så langt jeg har kommet. Pynten er ferdig, jeg har funnet kakeform og cupcakewrappers.

Pynten består av lilla roser, hvite og lilla blomster i litt ulike størrelser og farger, hvite sommerfuger med rainbow dust glitter og et par hvite svaner. Alt er laget i fondant.

Kaken jeg skal lage i august skal være en 3. etg bryllupskake, men det blir litt mye som prøvekake. Jeg lager derfor en liten kake og fyller ellers stativet med cupcakes. Jeg fant noen wrappers med rosemotiv jeg kjøpte på Cacas for lenge siden som jeg tenkte jeg kunne bruke, men etter som det bare var 12 trengte jeg flere for å fylle fatene. Jeg valgte derfor å lage noen egne. De ble ikke like fine som de kjøpte, men helt greie.

Slik lager du disse cupcakewrappers’ene:

Dette trenger du:

 • Papp (her har jeg brukt 200 g. Et A4 ark gir 3 wrappers)
 • Saks
 • Mønsstersaks
 • Blyant
 • Sjablonutstanser
 • En mal (dette kan du tegne selv eller også finne på nett. Jeg brukte en kjøpewrapper jeg hadde liggende)
 • Dobbeltsidig tape / stiftemaskin

Først tegner du av malen, eller skriver ut hvis du har mal på datamaskinen.

Klipp ut sidene og nedre kant med vanlig saks.

Klipp deretter ut toppen/øvre kant med mønstersaks.

Jeg vet ikke hva dette verktøyet heter, men jeg tror det er sjablonutstanser. Bruk denne til å stanse ut mønster.

Jeg hadde ikke dobbeltsidig tape så jeg måtte bruke stiftemaskin for å montere, men tape er nok det peneste 🙂

Ikke så verst til å være en litt-på-sparket løsning når man ike har nok kjøpe-wrappers 🙂

Min favorittkakeblogg er i disse dager Tonerose Design. Hun er bare helt fantastisk flink! På denne bloggen kan du finne mange fine gratis maler på wrappers du kan laste ned.

Etter som det er St.Hans på lørdag tenkte jeg at jeg skal ha kakene klare til da. Kan jo ikke spise så jålete kaker uten at det er en eller annen anledning 😀

Vi blogges 🙂 Klem

 

 

 

 

  2 kommentarer til «Min første bryllupskake – Del 2 Lag dine egne cupcake wrappers»

  1. Hei Nina.
   Fin blogg du har, skulle vært konditor du,flink er du.
   Driver i baker bransjen selv, har gjort det i over 20 år.

  2. Hei Glenn 🙂 Tusen takk og veldig hyggelig at du liker bloggen:-) Konditor hadde vært morsomt hvis jeg bare hadde kunnet pynte kakene og ikke bake, for jeg er ikke så veldig glad i å bake…..eller stå opp tidlig. Ser av mail adr din hvor du jobber og har faktisk vært inne på nett å kikket litt på produktene deres. Vurderte en periode om jeg skulle forsøke å gjøre butikk av kakene og da var jeg inne å kikket på produkter. Slo det fra meg da jeg fant ut hvor mye regler og greier det er når man skal produsere mat 😉 Hyggelig å høre fra deg 🙂 Klem

  Det er stengt for kommentarer.