Bli med på kjøretur med frieserhestene Duco og Zaino

Hei 🙂

Selv om jeg i flere dager har hatt nesa dypt begravet i servietter, påskeegg og glitter ble det i helgen tid til litt annet også. Jeg må jo få med meg det fine været også 🙂

Etter å ha lekt seg i leira i flere uker var hestene overmodne for en vask.

Å vaske ansiktet er helt pyton! Vann i nesa, munn og øynene kan få den fineste merra til å stritte imot, men her slipper ingen unna.

Mens jeg vasket og barberte, fikset Egil noen tekniske utfordringer med den nye vogna. Etter å ha sveiset og skrudd var vi klar for å prøve det nye vidundered. I videoen har jeg forsøkt å gi dere en liten følelse av hvordan det er å sitte i en vogn bak våre sorte perler. De er så utrent så vi måtte ta det veldig med ro, men dere får kanskje et lite inntrykk 🙂 Enjoy 🙂

Guttene har ikke gått i par på et år så de er litt i utrent, men det var ikke verst til å være så lenge siden. Vogna fungerte bra, men det gjenstår noen tekniske utfordringer fortsatt (som jeg ikke skal kjede dere med). Jeg synes den var veldig høy å komme opp i, men ellers var den fin.

Etter turen ble det tid til litt hunderisering også. Godt med gode hjelpere, men disse hjelperene er ikke akkurat hjelpsomme. Ikke lett å barbere med to hundesnuter mellom maskinen og Melis. Det gjør ikke saken noe lettere når den som barberes samtidig benytter en hver mulighet til å snike seg unna.

«Liker ikke!», men når man ikke har pels som skjermer for solen må det lille man har fjernes så vi kan komme til med solkrem. Det må til på en solelsker som Melis. Hun benytter en hver anledning til å slikk så mye sol som mulig.

Urian har fått mye pels som dekker ganske bra, så han får beholde pelsen i sommer. Ser jo ikke veldig ut som en liten nakengutt, men vi synes han kler den noe rufsete looken 🙂

Som vanlig blir Urian veldig amorøs når han eller Melis blir stelt og det ble en slitsom kveld for både Melis, Urian og oss tobente som måtte høre på piping og knurring i flere timer. Da var det godt å kunne ta en tur til mamma i Oslo med guttene slik at Melis (og vi) kunne få litt fred 🙂

Deilig med helger hvor vi får vært sammen med dyrene. Det blir alt for liten tid til det, men målet er stadig å sette av mer tid til å kose oss med dem.

Koser meg fortsatt med lim og servietter og nå lager jeg fine lykter også med samme teknikk. Noen husker kanskje at jeg viste dere noen mystiske små esker som jeg hevdet inneholdt verdens fineste påskepynt. Nå har jeg fått alle og kommer snart til å blogge om både dette og lyktene så her er det bare å følge med.

Blir fortsatt like glad hver gang noen vil legge igjen noen ord til meg så bruk gjerne kommentarfeltet. Bloggen er fortsatt en liten blogg lesermessig, men jeg har doblet lesertallene i løpet av de ca 10 månedene jeg har blogget og det er jo helt fantastisk. Hvis dere har lyst til å hjelpe til og mener dette er en blogg flere kan ha glede av, så blir jeg veldig glad hvis dere f.eks deler den på Facebook. Når dere gjør det får jeg masse mere lesere og det vil jeg veldig gjerne ha. Tusen takk til dere som allerede gjør dette. Det har gitt resultater 🙂

Ha en fantastisk uke alle sammen 🙂

Vi blogges 🙂 Klem

4 kommentarer til «Bli med på kjøretur med frieserhestene Duco og Zaino»

 1. Fantastisk fine hester – jeg syntes friseren er kjempe flott ! Fin vogn dere har fått, nå er det ingen unnskyldninger for ikke å kjøre mere 🙂

  Mine hunder hater ¨å bade, rart de da skal rulle seg i all drit – og ta mageplask ut i leiredammer. Beste er å rulle seg i hestedriten på stallen 😉

  Ha en nydelig dag – stå på kvinnen <3

 2. Takk Frøydis 🙂 Ja, nå har vi faktisk tre vogner så vi kan ikke skylde på utstyret hvis vi ikke kommer oss ut i hert fall 😉 Tror gubben var intr i å se på vogna di også så vi får avtale nærmere når vi får noen roligere dager. Hvis den er veldig gammel blir det nok ikke aktuelt for det er så mye krefter i guttene våre så utstyret må også være litt kraftig 🙂

  Kjenner godt til rulling i hestemøkk ja. Ikke veldig morsomt når Petter ruller seg og så sniker seg inn og opp i sofaen 🙁 For ikke å snakke om når de spiser det. De får ikke akkurat deilig ånde!

  Ha en fantastisk uke 🙂

  Klem

 3. vogne er topp retaurert – ble aldri brukt, om jeg ikke tar så feil at den da ble brukt i søs sitt brylupp. Den står på gården til onkelen min i Gansdalen – mulig mannen din kjenner min tremenning som også er hovslager. Er du på facebook – kan du jo legge meg til der – eller så kan jeg jo sende nr på en eller annen måte 😉

Det er stengt for kommentarer.