Decoupage påskeegg med Sagen Vintage Design motiver

Hei 🙂

Fy feite for et vær! 🙂 Håper dere nyter det? Jeg tilbringer dagene ute i hagen eller på tur med hundene og kveldene til en ny hobby – decoupage 🙂 At jeg ikke har sett dette tidligere! Det er super enkelt og blir utrolig fint!

Idèen fikk jeg faktisk av en annen blogger, Nina i Paradiset. Hun har en utrolig fin blogg for de som liker interiørblogger i litt shabby chic, romantisk stil. Hun er en kreativ dame som bl.a lager utrolig fine decoupage egg. Jeg må nok innrømme at jeg har hermet en del, men til mitt forsvar er det ikke så mange andre enn Sagen Vintage Design som lager servietter i denne stilen og da blir det fort litt likt 🙂

Slik ser kjøkkenet vårt ut akkurat nå så i dag må nok middagen intas fra tallerken i fanget i stua 🙂 Hvis du har lyst til å prøve å lage slike egg må du ikke ha alt dette. Det du må ha er:

 • Påskeegg (jeg kjøper mine på Nille)
 • Hvit maling  (jeg bruker vannbasert maling)
 • Decoupage lim/lakk (dette får du bl.a på Panduro)
 • 2 pensler
 • Servietter
 • Saks
 • Eventuelt blondebånd og/eller annen pynt

Slik gjør du:

 1. Mal eggene (hvis det er mønster på eggene bør du nok male to strøk) og la de tørke
 2. Finn servietter du vil bruke og klipp ut motiver.
 3. Skill lagene i servietten. De fleste servietter har tre lag og det er bare det øverste laget du skal bruke.
 4. Pensl på decoupage lim/lakk der du skal ha motivet.
 5. Legg servietten forsiktig på. Vær forsiktig for den går fort i stykker.
 6. Pensl forsiktig på et nytt lag med decoupage lim/lakk oppå servietten/motivet.
 7. La det tørke og lim på eventuell pynt du ønsker å ha på.

Alle motivene på eggene jeg har laget her er hentet fra Sagen Vintage Designs servietter. De har utrolig mye fint og de som har fulgt bloggen en stund har nok sett at jeg bl.a har laget puter med strykemerker fra Sagen tidligere. Du bruker selvfølgelig de serviettene og motivenedu synes er fine.

Jeg har masse hobbystæsj liggende og på disse eggene har jeg brukt paljetter, perler, blondebånd, silkebond , stempel, hamptau……

…og glitter. Jeg ELSKER glitter og en hver dag jeg kan leke med glitter er en god dag 🙂 Eggene blir også veldig fine uten alt dette stæsjet så her er det smak og behag som må styre. Jeg er ikke helt ferdig enda, men her er eggene jeg har laget til nå:

  Dette er lokket på et stort egg som ikke er ferdig enda. Her har jeg brukt motiver fra mange servietter som jeg har satt sammen. På nesten alle eggene har jeg brukt to typer servietter, en med blomster og en med motiv. Du behøver ikke være så nøye med å klippe motivene pent ut, men må passe på at du får dekket hele egget.
  Håper dere prøver for dette er veldig morro 🙂
  Lykke til 🙂
  Vi blogges 🙂 Klem

8 kommentarer til «Decoupage påskeegg med Sagen Vintage Design motiver»

 1. Tusen takk Hege 🙂 Nå må vi snart treffes igjen? Det har jo helt kokt bort! Hadde vært hyggelig om Christin også hadde villet bli med. Vi kunne jo tatt et glass vin et eller annet sted en dag? Klem

 2. Jeg søkte på dekopasje og blogger, og kom frem til deg. kjempefine egg du har laget. synd jeg ikke så dette før nå. men dette skal garantert gjøres innen neste påske. 🙂 skal se mere på bloggen din 🙂

 3. Hei Vibeke 🙂 Velkommen til bloggen og tusen takk for kommentaren. Ja, decoupage er enkelt og blir veldig fint. Eggene passer jo best til påske, men lyktene kan man jo bruke hele året. Har ikke lyst til å rydde bort eggene mine (de pynter så fint opp i stuen) og tenker på andre ting jeg kan lage med samme teknikk som kan ta deres plass når jeg tar de bort. Har også planer om å prøve å lage speil på skapdører i decoupage, så trenger du flere idèer er det bare å følge med 🙂

 4. virkelig pene egg du har laget. Må de males før du dekorerer de? jeg har også laget noen, men har ikke malt de først. Jeg er ikke så flink som du, bare holdt på en kort stund med decoupage,men jeg maler tingene bare hvis jeg tingene er feks mørke og skal dekorere med lysere papir. Sikkert et dumt spørsmål dette, men jeg tar sjansen. Ha en fin helg.

 5. Hei Bitten 🙂 Pappan min sa alltid at det ikke finnes noen dumme spørsmål og dette er i hvert fall ikke dumt 🙂 Ja jeg maler alt hvitt først. Bruker vanlig akrylmaling fra hobbybutikk. Serviettene mine kjøper jeg fra Sagen design. De har utrolig mange fine motiver hvis man liker engler og vintage 🙂 Lykke til med decoupagen din 🙂 Klem fra Nina

Det er stengt for kommentarer.