Marsipankake-cupcakes

Hei 🙂

Etter å ha laget den store marsipankaka kom jeg på idèen om å lage marsipankaker i cupcakes. Jeg har ikke prøvd dette før, men det funket og jeg anbefaler dere å prøve. Tidligere har jeg laget cupcakes med fondant- og marsipanlokk, men da har det vært smørkrem under. Det er mange som ikke liker smørkrem, meg selv inkludert, så dette er et fint alternativ hvis man vil lage cupcakes med hele lokk. Lokkene gir mulighet til å pynte på en litt annen måte enn når man legger pynten rett på kremen. Det er enkelt og blir veldig fancy 🙂

Jeg begynte med å lage cupcakes. For å få plass til krem og lokk er det viktig å ikke ta så mye røre i. Kakene skal ikke heve helt opp til kanten, det skal være igjen plass til å ha i krem. Marsipanlokket skal hvile på kanten av formene. Jeg brukte 1-1,5 isskje i  en stor cupcakesform.

Når kakene er avkjølt lager du et lite hull til å fylle bringebær i. Jeg brukte en t-skje til å «scoope» ut et hull i midten av hver kake. Hver forsiktig så du ikke lager hullet så stort at bærene kommer i kontakt med papiret. Fuktigheten fra bærene vil kunne ødelegge formen.

Fyll hullet du akkurat har laget med bær.

I marsipankaker bruker jeg friske eller frosne bær. Denne gangen brukte jeg Noras rørte bringebærsyltetøy. Noras rørte er det beste syltetøyet jeg har smakt. Jeg har smakt bringebær, blåbær, multer og blåbær og alle har vært utrolig gode.

Da var det klart for krem. Jeg laget noen ved valnøttkrem og noen med vanlig krem. Jeg brukte sprøytepose og en Wilton 2A tipp til å legge på kremen for å ikke søle på formen.

Jeg laget marsipanlokk i sort og hvit marsipan og brukte et klass og en kakeutstikker til å stanse ut lokkene. Jeg brukte tre ulike rolling pins (kjevle med mønster) for å lage mønster i marsipanen.

Vanligvis lager jeg pynten en eller to dager før jeg skal bruke dem, men denne gangen ble litt «made in a hurry». Jeg førsøkte meg med litt ulike varianter. Noen ble bra og andre «not so much», men man må jo prøve for å se hva som funker og hva som ikke funker 🙂

Bon appètit og happy decorating 🙂

 

Vi blogges 🙂 Klem

 

6 kommentarer til «Marsipankake-cupcakes»

  1. Utrolig flotte, Nina! Er du sikker på at du ikke skal etablere et konditori som kan konkurrere med Pascal?

  2. Dette var jo like bra som resten av det du tryller frem…..Tina vil på kurs! 🙂 senere på Villa Bergland…det blir kjempegøy og bli utlært av en cupcake proff..ha en super kveld fra Elizabeth og Tina…

  3. Tusen takk Hildegunn 🙂 Konkurrere med Pascal vil jeg nok aldri kunne. Har vurdert å starte konditori, men jeg er alt for redd for at ting ikke skal være bra nok når jeg lager noe til andre og blir veldig stresset så jeg får nok holde det på hobbybasis. Ikke frister det så veldig å stå opp kl 4-5 hver dag heller 😉 Klem

  4. Tusen takk Elizabeth og disse hadde sikkert du likt også…….hvis du liker marsipankake da 🙂 Klart vi må ha cupcakekurs på Bergland 🙂 Kos dere. Stor klem

Det er stengt for kommentarer.