Juleverksted 2011 – Del 2

Hei 🙂

Håper dere har hatt en lat og deilig 1. juledag og at alle kom seg vel gjennom julaften 🙂 Nå kommer innleggene litt hulter til bulter, men sånn er det å være leser av en blogg……… dere blir nok pent nødt til å følge meg «der jeg er» 🙂 og akkurat nå er ting litt i utakt og rotete, men det overlever vel både dere og jeg ? 🙂 Har sett at det har kommet til en god del nye lesere i det siste og det setter jeg stooooor pris på. Velkommen skal dere være og jeg håper dere stikker innom så ofte dere kan 🙂

Etter som jeg ikke kom lenger enn del 1 av juleverksted-blogging før jul, tenkte jeg at det kunne være greit å ta del 2 nå. For de av dere som har fulgt meg en stund, kommer det sikkert ikke som noen overraskelse når jeg sier at jeg ofte har litt for store forventninger til hva jeg skal rekke over. Den siste tiden er nok et godt eksempel på akkurat det. Midt oppi alt har jeg holdt fast ved at jeg skulle ha en jul så lik mine tidligere julefeiringer som mulig. Jeg har nok måttet fire litt på kravene i år, og juleverkstedet var et godt eksempel på det. Jeg hadde så store planer om alt jeg skulle lage, men det ble med halvparten.

Etter at pepperkakehusene var ferdig hadde jeg nesten en halv stor kjele med pepperkakedeig igjen. For de av dere som har bakt pepperkaker før vet dere at det er MYE deig! Jeg fikk faktisk stekt opp alt 🙂 Hvis man ruller deigen ut på bakepapir på brettet går det mye raskere enn hvis man skal «knote» med å få figurene hele opp fra bordet.

Som vanlig har vi nok pepperkaker frem til neste jul 🙂

Jeg har sluttet å bake syv slag til jul, da det aldri ble spist opp. Et slag jeg må ha er krumkaker. I år brukt jeg Wenches (fra Wenches kjøkken på T2) oppskrift hvor du veier opp x antall egg og har i like mange gram av de andre ingrediensene. Jeg stekte dobbel porsjon og byttet til meg smultringer fra min gode venninne Mette <3

Risboller er et annet «must» som hører julen til her på Follofarmen. Det står oppskrift på baksiden av posen med puffet ris. De ble litt «bløte» i år, men smaken var det ingen til å si noe på 🙂

Mamma er så glad i punsjeboller så da måtte jeg lage noen av de også. Oppskriften er hentet fra detsoteliv.no , men her finnes det mange ulike oppskrifter så det er bare å prøve seg fram. Jeg laget noen med vanlig sjokolade å pyntet med julestjerner og kristtorn i fondant.

Laget også noen med hvit sjokolade å pyntet med snøfnugg i hvit fondant.

Jeg laget også fudge, men i år ble den ikke vellykket. Tror jeg kokte den for kort. Du finner oppskrift på dette på passion4baking 🙂 Hadde tenkt til å lage sukkertøy, marshmallows og karameller, men tiden strakk ikke til.

Dette ble julegodter-i-en-fei-blogg 🙂 Tar det igjen til neste år. Hvis det er noe dere lurer på i forbindelse med dette er det bare å spørre 🙂

Jeg sliter med masse spam på bloggen om dagen, men håper jeg har fått orden på det nå at det ikke har gjort at noen av deres kommentarer ikke har kommet med. Si ifra til meg i så fall 🙂

Vi juleblogges snart igjen 🙂 Juleklem