Halloween på Follofarmen

Happy overstått halloween alle sammen 🙂

Håper dere lot dere rive med og feiret halloween. Jeg vet at mange synes dette er en tulle-feiring som amerikanske markedskrefter har funnet på for å selge masse unytting stæsj og det er kanskje riktig, men av alt vi har latt oss påvirkes av fra USA, er vel ikke en slik feiring det verste tenker jeg 🙂

Halloween er det engelske navnet på allehelgensaften, det vil si natta før allehelgensdag, den katolske minnefesten for helgener og martyrer, og feiringa av denne kvelden. Ifølge engelsk tradisjon feires halloween om kvelden den 31. oktober, dagen før 1. november, mens allehelgensdagen eller «helgemess» i Norge er lagt til første søndag i november (Wikipedia).

Jeg hadde egentlig tenkt at jeg skulle la halloween passere upåaktet hen dette året, men fristelsen ble for stor. Det ble en noe nedtonet «feiring», men litt av det viktigste ble det plass til. Jeg pleier å pynte mye mer og å lage «rar» mat til middag  f.eks blå spagetti med sort kjøttsuas til  og gele med benrester og krypdyr i med knall rose saus til. I år ble det litt pynt og noen halloween-inspirerte cupcakes. Legger også til noen bilder hvor dere kan se hvordan jeg pynter til høsten.

Jeg er veldig glad i kvisten min og denne pynter jeg etter årstiden. Om sommeren er den full av sommerfugler, om høsten er det høstblader og mine frodige alver som pynter opp, om vinteren er det istapper, lys og hvite duer og i påsken er den full av malte egg.

Disse frodige, flotte alvene fant jeg i en liten butikk i 4. etg på Oslo City. Minner litt om undertegnede i badedrakt 😀

Jeg fyller overflødighetshornet med litt blader og potpuri fra Nille. Nille er et «must» for oss som ikke har ubegrenset med økonomiske midler og som liker å pynte. De har masse fint til alle årstider. Hornet husker jeg ikke hvor jeg fant, men lurer på om det kan ha vært i en blomsterbutikk.

Vakre blomster fra min kjære og min «svigersønn» i høstfarge sammen med litt pynt i høstfarger gir stuen en fint høstpreg.

Litt spindelvev, eddekopper og halloweenlysestaker fra Nille og så er det et halloween-bord.

Her har jeg bare lagt noen kunstige blader og litt høstpynt (også fra Nille) på det fine etage-fatet jeg har kjøpt på Dorothea (som definitivt ikke er en billig butikk).

..og vips så var også dette halloweenpyntet.

Frukt og cupcakes, som jeg vanligvis har på dette lille fatet, er byttet ut med hodekaller fra………gjett hvor?!………jepp! NILLE 🙂 Stort sett all halloweenpynten vår er fra Nille.

Disse damene har parkert på stuebordet på vei til Bloksberg kansje? 🙂

Peisen fikk også et litt skumlere preg med disse lysestakene.

«Intet sett, intetn hørt og intet fortalt» 🙂

I denne kroken i gangen pleier jeg å ta helt av, men i år ble det veldig tonet ned med litt krypdyr, flaggermus, knokler, spindelvev og edderkopper.

BØ!

«Speil, speil på veggen der………»

Selv om det ikke er så mange som går halloween her så må man jo være forberedt. Ungdommene i huset satte i hvert fall pris på litt sukker 🙂

Velkommen til Follofarmen. Kamillla synes denne klovnen er skummel og derfor passer jeg på å gjemme en et eller annet sted på soverommet hennes…….hehehe…….i fjord hang jeg den under overkøya i sengen hennes så hun plutselig så den når hun hadde lagt seg. I år var den litt for synlig og gjett hvem sin seng den hang på når jeg gikk å la meg?

Ute kunne jeg jo tatt helt av i pyntingen, men i år fikk vi greie oss med disse to lystige figurene. Jeg drømmer om å en dag lage en stor halloweenfest i hagen med gravstøtter, tåkemaskin, skumle hester og hunder, men det ble ikke i år.

Jeg hadde planlagt å vise masse halloween-cupcakes før selve dagen, men det får bli til neste år. I år blir det bare en liten smakebit på noen enkele fristelser og valget falt på gulrotcupcakes og oppskriften finner du her.

Dette er en røre med mye fuktighet og fett. Det gjør at vanlige cupcakesformer lett «sklir ut /faller sammen». Jeg valgte derfor å bruke små partykopper fra Cacas. Hvis du bruker noe annet så er det lurt at det er former av papp eller noe annet som er litt «faste» i fisken. Hvis du bruker vanlige former kan du bruke en fin tråd eller liknende å knyte rundt kakene etter at de er stekt. På denne måten holder formen seg på plass.

Mens kakene sto til avkjøling begynte jeg med pynten. Det ble ikke noen tid til å lage marshmallowfondant denne gangen så jeg brukte en ferdig sukkermasse fra Dr. Oetker jeg hadde liggende. Dene lukter og smaker litt rart, men er en ok løsning hvis man ikke vil eller kan lage selv.

Jeg farget sukkermassen med fargegel som du får kjøpt på de fleste butikker som selger kake-pynte-stæsj. Litt ble orange…..

…og litt grønt.

Den orange tilsatte jeg litt appelsinsmak. Jeg brukte essens fra sukkertøy-utstyret mitt som jeg har kjøpt på Panduro, men her finnes det masse alternativer.

Jeg hentet inspirasjon fra mitt store idol, Peggy Porschen og bestemte meg for å lage små gresskar som pynt.

Jeg vet ikke helt hvordan hun lager de, men jeg rullet en liten ball av den orange og brukte baksiden av et knivblad for å lage mønster. Så laget jeg en liten stilke-greie ved å rulle ut en liten grønn sukkerpastabit i hånden.

Den store stilken laget jeg slik og satte den på med baksiden av en strikkepinne. Til slutt klippen jeg den på toppen for at det skal se ut som om den er skåret av fra planten.

…og slik ble de når de var ferdige.

Oppskriften ga 12 vanlige kaker og 4 store cupcakes. Som topping brukte jeg ostekremen som står sammen med kakeoppskriften og sprøytet den på med pose og en 1M-tipp. Jeg brukte litt sort strø på halparten av kakene og alle fikk et lite gresskar på toppen.

Jeg laget en liten «halloween-kurv» med kaker, klementiner og sorte servietter og tok med på sykehuset så mamma og jeg kunne feire litt halloween med pappa.

Nå er jo halloween over og dette innlegget brude vært lagt ut på forhånd, men slik ble det ikke. Håper dere kan bruke det som inspirasjon til neste års halloween og at jeg har smittet noen av dere med min halloween-dilla 🙂

Vi blogges 🙂 Klem

2 kommentarer til «Halloween på Follofarmen»

  1. Jeg syns du sa du ikke hadde pyntet i år, men jeg syns d..et var voldsomt. Kjenner jo deg når det gjelder å pynte til forskjellige anledninger. Takk for cupcakes som pappa og jeg fikk smake på sykehuset. Vi ses i kveld som vanlig.

Det er stengt for kommentarer.