En litt for sprek hest og ei budeie på tur

Hei 🙂

I dag ble det endelig litt tid til en liten ridetur i det fine høstværet. Vi gremmes stadig over hvor lite vi får brukt hestene, selv om de nok ikke har noe mot å bare gå å nyte ferie og fritid og bli fetere og fetere. Når det er sakt så tror jeg nok de synes det er deilig å bli brukt og, det er med hest som det er med mennesker, de har best av å være aktive. Våre hester står ute ca 10-12 timer hver deg og er stadig i bevelgelse, men det blir jo ikke det samme som å trene.

Før vi la ut på tur, måtte Zaino få nye sko. Da er det godt med en hovslager i familien.

Akkurat som med bilene våre, må også hester være skodd for vinterføre. Da er det brodder i skoene som gjelder. Detter er skrubrodder som skrus på skoene og fungerer som «pigger». Disse forhindrer bl.a hestene i å skli på isen.

Snøen kan jo komme når som helst og da kan det lett kladde på en hest som har sko. Hest med kladder er som å ri på hest med høyhelte sko…….ikke morro! De er store nok som de er om det ikke skal vakle rundt på store isklumper. Kladdene kan bli så høye at hesten kan snuble, skli eller ødelegge bena sine. For å forhindre dette setter vi på snøsåler. Dette er gummisåler som legges mellom hoven og skoen.

Og slik ser det ut når «vinterdekkene» er lagt på 🙂 (Dette er Nelly sin hov som også ble skodd i dag).

Da Zaino hadde fått nye sko var det tid for å gjøre hestene klare for tur. Først skal det børstes og stelles og da er det godt for en litt «grønn» cowboy å få litt instrukser fra en litt mer dreven hestejente.

Vell ute på tur er det ikke bare, bare for den litt uerfarene rytteren å få med seg alle innstrukser fra en litt overhjelpsom budeie, men trening gjør mester og det gikk ikke lange stunden før han fikk mye mer dreis på ting.

Med bonden og Zaino i tet, la vi ut på en liten skritte-tur i nærområdet.

Den utskremte fotografen (Kamilla) hadde klart å komme bort i en instilling på kameraet og bildene ble derfor veldig mørke……..det var nemmelig ikke mørkt ute, men her kan man så vidt skimte gjengen på tur.

Det høres sikkert idyllisk ut med en hest hver og en mulighet til å ta familie-ride-turer, men idyll er nok ikke helt ordet som beskriver familien «Follofarmen» på tur. I enkelte tilfeller vil jeg tro at fredsforhandlingene i midtøsten er mer fredlige enn vår lille familie på ridetur og Kamilla foretrekker derfor vanligvis å ri alene. Til tross for dette hadde vi altså i dag bestemt oss for å ta en tur ut sammen alle sammen. Se for dere tre hester som ikke er brukt på et par uker og som som har stått inne det meste av formiddagen (hvorav en aldri kommer over fjortis-stadiet…..Duco) = VELIG SPREKE!, tre kakklende ryttere som alle har meninger om alt  og i midten av det hele en stakkar som nesten aldi har ridd før………hahaha 😀 Gluntan på tur!

Jeg rir alltid med hjelm, men i dag måtte jeg la forfengeligheten vinne over sikkerheten da jeg for å få dagen til å gå «i hop» måtte dusje og gjøre meg i stand til sykehusbesøk før vi red oss en tur. Det var også grunnen til at jeg en liten bit ut i turen valgte å bytte hest med Egil og å ri Zaino. Duco syntes han var fryktlig festlig der han småbukket og småsteilet av gårde med meg på ryggen. Ikke ofte min «Ferdinand» er så gira at han blir for mye for meg, men i dag måtte jeg kaste inn håndklet. Ikke noe særlig å ta sjansen å gå på hodet av hesten uten hjelm.

Vanligvis er vi en hest for mye på tur, men i dag var vi en rytter for mye så Kamilla og jeg byttet litt på å ri Zaino.

Vel tilbake var det Nelly og Duco sin tur til å få nye vintersko 🙂 

I morgen er det halloween og jeg hadde gledet meg til å gi dere litt halloween-inspirasjon, men det blir nok ikke så mye tid/ork til halloween feiring på oss i år. Jeg håper jeg får litt tid til å bake noen halloween-cupcakes og hvis så, skal jeg lage et lite innlegg om det. Håper dere benytter anledingen til å kle dere ut, gjøre huset skummelt og til å spise masse sukker 🙂

Vi blogges 🙂 Klem