Velkommen hjem

Hei på dere 🙂

Da kunne jeg endelig innta bloggerstillingen og nyte en ukes skstremt hektisk jobbing.

Fete som julegriser har hestene endelig kommet hjem fra sommerbeite. Ikke det at de har vært så langt borte, for sommerbeitet er bare 500 meter hjemmefra, men det er godt å vite at de står trygt og godt inne om natten igjen. Ingen rovdyr, plagsomme insekter eller våte, mørke netter. Det var ingen protester når vi satte på dem grima og satte nesa hjemover.

Etter å ha ryddet inheininga sammen vår lille latviske venninne Aqville (som dere sikkert kommer til å bli litt kjent med senere) kunne hestene slappe av der mens vi la siste hånden på verket inne i stallen.

Det ble mange lange blikk fra innheiningen inn i stallen for her er det ingen som er i tvil om hva som er i ferd med å skje.

Det tok noen timer, men alt arbeidet ute på stallen har gitt resultater og jeg synes det har blitt så fint. Det er endel som står igjen på baksiden og ene kortsiden av stallen, men jeg har endelig klart å overtale Egil til å skaffe litt hjelp og murer skal bestilles for å gjøre ferdig veggene. Etter at vi måtte grave opp plassen foran stallen i fjord pga kloakken, vil det kreve en del arbeid for å få det til å se pent ut igjen. Men over til hestenes hjemkomst.

Først måtte sengene res opp……..

……og da er det godt med gode hjelpere. Noen bare observerer……..

……mens andre tar en mer aktiv del 🙂

Det skal masse flis til for at en stor hestekropp skal ligge godt.

Masse rent vann er viktig så ikke gress-vante hestemager får forstoppelse når de igjen skal spise høy.

Nye saltstener blir nok også satt pris på og er også viktig for hestens helse og «vilje» til å drikke nok vann. Drikker de for lite er det lett å få kolikk.

Alle børstene er vasket og klare til bruk.

Også «inne-stæsjet» har fått en fin-puss.

Da var alt klart til tre ivrige hester som endelig kunne ta natten i egne senger igen,

Deilig å se alt som nytt igjen 🙂

Bilder av hestenes forfedre er børstet støv av og på plass.

Rene håndlkler kommer godt med når hestene snart skal få en real vask.

Litt godis i krybba (som ble knipset smatidig som undertegnede snakket i telefonen – må jo kunne multitaske hvis man skal være blogger 🙂 ) hører med når man skal ønskes velkommen hjem.

mmmmmmm…….deilig å være hjemme 🙂

Etter å ha kost seg med krybbe-godiset, skal sengen inspiseres (her Zaino)…….

……før kveldsmaten inntas. Med den slanke midjen trenger man jo litt mat?…..ikke snat Nelly!?

«Eeeeh? Hadde ikke jeg gnagd av malingen her da?» Jupp!, men når er det fint og grønt igjen. Hold tennene unna Duco!

Mmmmmmm……..en annen ting man får hjemme er masse kos 🙂

«Hva driver du med a modærn? Slutt å blink med den greia»

Da lukker………

…..og slukker vi 🙂

Suffen venter og Egil kan høre den rope 🙂 Han var nede i stallen en time senere og da hadde Duco inntatt horisontalen alt. Tenker det er tre firbente som kommer til å sove godt i natt.

I morgen er det en liten tur til byen og så en liten utflukt på kvelden for å se på en hest som en venninne vurderer og kjøpe, før vi kaster oss ut i en nye runde for å gjøre klart for fisken som snart skal inn.

Ha en strålende torsdag 🙂

Vi blogges 🙂 Klem

6 kommentarer til «Velkommen hjem»

 1. Åh, så godt at alle 3 er ihus igjen 🙂

  Kan ikke se meg mett på de hestene – er helt fascinert! Hvilket minner meg om en meget god dokumentar om villhester, «Sable Islands» – vakre, vakre hester i fri utfoldelse. Det skal sies at bildene gjør meg (nesten) målløs 😉

  Men når det er sagt, du tar SÅ fine bilder Nina, og kose-bildene er priceless! Hva dere får til! Men nå er dette natta`for dette trollet, for hu`har surret rundt & forbi siden kl. 06:15 igår faktisk, for der viser uret nu kl. 00:04.

  *
  NATTA min kjære blogge-budeie – glad i deg 😀 <3

 2. Hei Nina , Egil og dyra…..blir så rørt når jeg leser dette ;)….makan til flott » heim » hestene har , ny opppusset og koselig ;)…alt så vel gjennomtenkt til det beste for disse 3 flotte dyra..du og Egil er noe utrolige mennesker….og de andre firbente som tasser i hælene på dere ;))…..slik stall er det ikke mange av…..nå legger jeg denne ut så mine venner kan gå inn å titte….er kjempeglad for at du deler livet på Farmen med meg….nattaklem til dere…<3

 3. Er nok godt å få de trygt inn i stallen igjen. Det er så koselig å steller hestene for kvelden også syntes jeg.

  For en fin stall dere har, så koselig og ordentlig. må være en av de fineste stallen som jeg har sett. Er noen heldige 4-beinte som står her!

 4. Tusen takk Lill 🙂 Din entusiasme for oss og dyra inspirerer veldig 🙂 Tusen takk for all støtte <3 Klem

 5. Tusen takk Silje 🙂 Ja, vi koser oss veldig i stallen. Dyrene er jo ikke så opptatt av all pynt og sånn, men det skal jo være fint for oss tobente også. Å stå en liten stund å høre hestene tygge når vi har slukket og lagt dem er noe av det beste. Noe veldig beroligende ved det å høre fornøyde hester tygge tilfreds og slappe av. Synd vi ikke har en boks til så kunne dere tatt med dere snuppa deres og kost dere sammen med oss. Kjempehyggelig at du følger bloggen min 🙂 Klem

Det er stengt for kommentarer.