Bondens nye elskerinne er ei blubbe

dav

Hei

Tidligere har jeg dristet meg til å være litt personlig på bloggen da jeg fortalte om bondens elskerinne Elna. Som i de fleste slike trekant-dramaer vant kona over elskerinna og Elna måtte finne seg et annet hjem og en annen kvinnes mann å legge beslag på. Men en gang utro, alltid utro! Gubben sturet etter Elnas avskjed og det var ikke vanskelig å se at han savnet hennes hekk, kurver og «maling». Så «if you can’t beat them join them» tenkte jeg og ble enig med bonden om å ha et såkaldt åpent forhold.

Lenge har han pløyd gjennom «kontakt annonser» på finn i håp om å finne en ny flamme……….uten hell. Forrige helg gikk turen til det årlige bruktmarkedet på Ekeberg, og der sto hun……..Blubba! En omsvermet gammel dame fra 1948. Mennene nærmes siklet over hennes fyldige kurver der de flokket seg rundt henne som gribber rundt et ferskt kadaver. Det var ikke «Instant atraction», men bondens sendte henne flere og lengre stjålne blikk før trangen ble for sterk og han ble sugd inn av hennes eksentriske stil, duvende barm og brede hekk.

dav

Først kikket han fra litt avstand, så ble han varmere i trøya og lot hendene gli over hennes fyldige former. «Se det stuket a Nina!» «Mm» nikket jeg og latet som jeg skjønte hva han snakket om. «Hun er jo ferdig rodda!» «Mm» gjentok jeg……..som om jeg hadde den minste aning om hva han snakket om. «Hun ser litt sliten ut?» prøvde jeg meg. «Det er patina» sa han med en drømmende stemme. «Patina?» tenkte jeg «hva er det? En hudsykdom?» slik så det i hvert fall ut med alle flekkene og ripene «huden» hennes var preget av. De andre «gribbene» fikk ikke prislovet henne nok, «helt innafor hu der» sa flere, «skulle gjerne tatt a med meg hjem, men da må jeg vinne i lotto først» sa en, mens «pimpen» hennes markedsførte for konge og fedreland. «Hun er helt urørt» fortalte han stolt………»helt unik». «Gammal, skrukkete og sliten» tenkte jeg i mitt stille sinn, men nikket og smilte samtykkede for ikke å avsløre hva jeg egentlig tenkte.

sdr

Men så begynte jeg å tenke på alternativet…….en stiv, rask og mye smalere «dame»………..»hmmmm?……kanskje denne blubbete, eldre dama ikke var så dum å dele gubben med?» Vi er jo ikke så forskjellige Blubba og jeg: begge er lettere å hoppe over enn å gå rundt, livets tann han gitt oss rynker og skrukker både innvendig og utvendig, det knirker i oss begge og vi beveger oss ikke så fort. Appetitten er det ingen ting i veien med hos noen av oss………..vi må jo holde «kurvene» ved like………………jo da! Denne dama kan jeg like 🙂

Dagen etter var hun vår og hjemme på farmen. Gubben jobber på spreng for å rydde hybelen hennes. I mellomtiden må hun stå ute i regn og mørke, men mer enn en gang har jeg fersket bonden i å stryke litt på henne når han går forbi. Jeg har spurt om han vil ha noen sengetepper å bre over henne om natten, men foreløpig har han takket nei. Jeg har troa på dette trekantforholdet og denne gangen planlegger vi sammen hvordan vi best skal legge til rette for den nye farmenboeren og hva vi skal gjøre med henne.

Vi blogges 🙂 brum-brum og klem

Gigant strikk – Giant knitting

bmd

Hei 🙂

Dagens innlegg handler om en ny hobbysyssel jeg prøver ut, gigant strikking. Det er akkurat som det høres ut – strikking med gigantiske pinner og gigantisk garn.

mde

Egentlig skal man bruker garn spesielt beregnet for dette formålet, men det har jeg hørt er veldig dyrt så da fant jeg billig alternativ hvor man lager garn av fleecepledd. Fleecepladd kan man finne til en billig penge mange steder. Jeg kjøpte mine på OBS. De var ikke av de billigste, men kostet ca 70,-. Strikkepinnene har Egil laget til meg av et kosteskaft til kr. 29,90, to trebiter, litt trelim og et par skruer. Planen er å strikke et såkalt «chubby blanket».

mde

Jeg begynte med å lage «garn» ved å klippe pleddet opp i en lang remse på ca 4cm bredde.

mde

Jeg valgte å klippe hele teppet i en lang remse. Det gjør at man får «svinger» i garnet der hvor hjørnene er. Det gir et mer «shabby» utseende på teppet. Hvis du ønsker et «strammere» utseende på teppet kan du klippe teppet i lange remser og sy de sammen til en lang remse.

bty

Jeg ante ikke hvor mye «garn» jeg ville få av et teppe og kjøpte bare to (faktisk var det de to siste de hadde). Nå ser jeg at jeg nok trenger 6-8 tepper for å få et teppe på litt størrelse. Jeg får kjøpe noen tepper i hvitt og lage et stripete teppe i stedet for helt blått slik jeg hadde tenkt. Teppe skal jeg ha i den nye båten så da passer det jo med hvite og blå striper 🙂 Viser dere det ferdige teppet når det er klart 🙂

I dag burde jeg vel sikkert blogget kaker til morsdag og valentines day, men jeg har tenkt til å gjøre det enkelt og lage eclairs. Det har jeg blogget tidligere og du finner de her. Eclairs er en av mine favoritter når det kommer til kaker og det er jo morsdag så da har vell denne mora lov å lage noe hun liker selv 🙂

Vi blogger 🙂 Klem

Farlige Follofarmen

dav

Hei 🙂

Å drive et bitte lite småbruk kan til tider by på farefulle situasjoner: man kan falle av en hest, bli sparket eller bitt, falle fra høyder eller skjære seg når man bygger et av de mange prosjektene vi er eksperter på å sette i gang, falle og drukne i dammen, velte med traktoren, skjære av seg et ben eller arm med motorsag………..eller man kan falle på isen og slå bakhodet etter at man i lengre tid har overhørt sin kloke kones innstendige mas om å strø den speilblanke gårdsplassen før noen faller og slår seg i hjel. Vel, i går var det sistnevnte fare som rammet follofarmens bonde (hans slo seg riktig nok ikke i hjel, men det var bare flaks). På vei ned til stallen tok han et hallingkast og gikk på rattataen for så å smelle bakhodet så kraftig i bakken at han trolig har pådratt seg en sprekk i hodet som gav en lekkasje av hjernevæske inn i bihulene som så rant ut av nesen.

dav

Vi tilbrakte derfor hele natten på legevakten og Ahus. Ikke noe å si på humøret til den mørbankede bonden, men under den noe spøkefulle overflaten takket vi begge høyere makter for hell i uhell og kjente på hvor skjørt livet er. Det slo oss begge når legen gjentatte ganger klappet og strøk på han og sa at han hadde vært utrolig heldig. I det ene øyeblikket gikk farmenlivet sin vante gang og i det neste kunne alt vært snudd på hodet.

Nattens beste var når legen klemte forsiktig på bondens mage og sa med bekymring i stemmen «du er utspilt i magen også ser jeg», hvorpå bonden kunne konstatere at kulen på midten av kroppen ikke var noen medisinsk tilstand, men et alderstillegg som har kostet både mye tid og penger 😀 Vi brøt ut i latter og den kvinnelige legen unnskyldte kommentaren med at det var noe hun måtte spørre om 😀

Nå må bonden holde seg i ro, noe dere kan tro er enkelt for en aktiv mann i sin beste alder……., med en litt utspilt mage 😀

Trå forsiktig, vi blogges 🙂 klem

Hurra! Da er hun endelig vår!

dav

Skip o hoi 🙂

Da er hun endelig vår, dama Egil slo opp med Elna for, Atlantique <3 En 42 fot stor amerikanerinne på 18 år. Ei sprek dame med 700 hester i hekken og et hjerterom med plass til de fleste av farmens medlemmer og litt til. Deilig galskap og en drøm som gikk fortere i oppfyllelse enn vi noen gang hadde håpet på.

Nå kan ikke våren komme fort nok. Vi gleder oss som to små barn til å sette vårt preg på henne og ta henne ut på en tur. Her snakker vi om plass til stæsj i femte potens 🙂 Egil har allerede sett ørtenhundreogførti videoer på Youtube om hvordan hun skal kjøres, så nå venter vi bare på at teori kan gjøres om til praksis. Dere får selvfølgelig være med på ferden 🙂

Vi blogges 🙂 klem

Kjærlighet er…………når gubben velger deg fremfor elskerinna

hjerte

Hei 🙂

De av dere som har fulgt bloggen min en stund vet at jeg gjennom flere år har måttet dele min kjære med hans elskerinne Elna. Det har vært et trekantforhold som til tider har medført både smerte (spesielt i bena og baken) og lite tid med mannen i mitt liv. Han gikk jo faktisk så langt at han innlosjerte henne her på farmen vår og «spradet» rundt med henne i nærmiljøet vårt. Han er en fantastisk mannemann og jeg fant meg i det da jeg vil at han skal være lykkelig og få behovene sine dekket, men nå ser det ut til at Elna har trukket det korteste strået og må finne seg en annen mann å legge sin elsk og brede hekk på.

Det beste med det hele er at det ikke er mitt forslag å la Elna gå. Dette er noe min kjære har valgt selv. Han vil bytte henne ut med en ny «partner» som kan gjøre oss begge lykkelig. Denne gangen er det en mye yngre  amerikanerinne jeg skal dele han med. Det var jo ganske ydmykende å bli byttet ut med ei dame som var eldre enn meg når han bragte Elna inn i livene våre. Denne dama har vi begge falt for og jeg kan nesten ikke vente til hun blir vår. Hun er en diger «havfrue» med stort hjerterom hvor det er plass til hele familien «and then some».

Dere skal selvfølgelig bli introdusert for vår nye flamme, men først må «skilsmissen» hennes gå i orden og forholdet blir offisielt.

Vi blogges 🙂 Klem og skip o’hoi

Olaf kake til Benjamin

dav

Hei 🙂

Her kommer helgens bokstavelig talt sukkersøte innlegg 🙂 I dag er det kake som står på agendaen. Benjamins første bursdagskake. Etter som det er den første burde jeg jo virkelig lagt min sjel i den, men det ble ikke helt tid til det så jeg gjorde så godt jeg kunne på de ca 8 timene jeg hadde til rådighet. Måtte ta noen snarveier, men den ble en ok kake til slutt. Temaet ble Frozen, rettere sakt snømannen Olaf og reinsdyret Sven fra den nevnte Disney filmen.

bty

Tidlig oppe og klar til kjøkkentjeneste 🙂 Selfiestang er fine greier 😀

bty

Laget noe av pynten dagen før, alt i marsipan.

bty

Armene og håret til Olaf laget jeg i royal icing som jeg farget med kakao. Laget mye mer enn jeg trengte da jeg regnet med at jeg kom til å knekke en del…….noe jeg fikk helt rett i 😛

bty

Jippi! Ferdig 10 min før bursdagen startet. Godt det bare er å gå over veien for å få den levert 🙂

dav

Reinsdyret Sven kan jeg ikke skryte på meg å ha laget. Her tok jeg en snarvei til lekebutikken og kjøpte en ferdig i plast, men resten av kaken er spiselig og hjemmelaget.

dav

All pynten er i marsipan. Denne gangen brukte jeg for første gang marsipan fra Pals. Den er mye rimeligere enn Cacas sin og var god og fin å jobbe med.

IMG_1426

Ute på tur med kaka 🙂

dav

Endelig fremme så kaka ut til å falle i smak 🙂 Jeg brukte spagetti i de stående snøfnuggene. Ikke like pent som f.eks ståltråd, men jeg ville at alt skulle være spiselig for lillegutt 🙂

Vi blogges 🙂 Klem

En vinterdag på Follofarmen

bty

Hei 🙂

Her på farmen vår går livet sin vante gang til tross for kulda. Man kan jo synes et og annet om at gradestokken bikker under 15, men fordelen med å bo så nære sjøen er at det blir utrolig vakkert her om vinteren. Vi bor rett og slett midt i et vakkert postkort. Trærne er dekket av snø og det glitrer som om noen har gått bananas med glitterboksen……..og de som kjenner meg vet hvor dilla jeg har på glitter 😀 Her kommer et lite bildedryss over en vinterdag her på farmen 🙂

dav

Bonden og Petter var tidlig ute. Ikke mye tid til poteslikking når man må være trekkhund.

dav

En «rullings» hører med etter avsluttet arbeid………

mde

……og så en velfortjent lur på sofaen 🙂

dav

Odelsbarna testet nytt akebrett……..

bty

…….noe som så ut til å falle i smak <3

dav

Ikke like greit med så mye snø når man ikke har begynt å ta bena i bruk enda………

hdr

…….og greit med en mamma som kan bære når disse gutta kommer løpende.

dav

Vinterjakka er på for å holde gamle hesterygger varme, men mulen blir fort full av is i denne kulda. Deilig å være ute, men glade hester når de fikk være med hjem til en varm stall med ventende lunsj.

dav

dav

hdr

Hadde planer om å ta masse fine bilder i den strålende solen, men sannheten er at det tok litt lang tid før denne blide budeia kom seg opp av sofaen og ut i kulda og da var sola nesten borte 😀

Vi blogges 🙂 Vinterklem

 

En umoderne blogger

bmd

Hei 🙂

Deilig å være i gang med bloggingen igjen og nå har jeg vel blogget mer på de siste to ukene enn jeg har gjort på hele det foregående året. En av grunnene til at jeg blogger er at jeg selv er en ivrig leser av ulike blogger og tenker at jeg da også bør «ta med noe til bordet» når jeg har noe jeg tenker kan interessere eller inspirere andre. Jeg bryter jo alle regler for hva som er lurt når man blogger ved å blogge om så mange ulike temaer, men denne «lapskausen» av temaer er veldig betegnende for meg og mitt liv her på Follofarmen………….og det er jo nettopp dette bloggen er ment å handle om: Livet på en bitte liten «farm».

Jeg leter stadig vekk etter gode blogger jeg selv kan følge og de jeg finner legger jeg inn i «favoritter» på PCn og besøker regelmessig. Når jeg ser på de som topper lista over bloggere i Norge, tenker jeg at jeg som blogger ikke akkurat er så moderne: ikke er jeg syltynn eller spesielt opptatt av trening, kosthold og mote. Jeg elsker når både jeg, dyrene, kakene mine og hjemmet mitt glitrer – drar jeg kongler, kvister eller andre deler av faunaen inn i heimen, tar det ikke lang tid før de er tilført litt glitter i en eller annen form. Ikke er jeg noen supermamma, superlærer, superkone, supervenn, superrytter, superbaker, supersanger eller super noe som helst. Ikke er jeg minimalist – heller en maksimalist, på grensen til horder. Jeg kunne vært langt mer personlig og privat, kontroversiell og provoserende – det gir masse lesere og her hadde jeg nok hatt masse å komme med, men her må jeg tenke på min rolle som mor, bestemor og lærer. Jeg elsker fortsatt rosa leppestift og har den samme hårsveisen som jeg hadde når jeg var 12 år 😀

Til tross for denne lite moteriktige livsstilen, er det en del som velger å følge bloggen min og det er jeg veldig takknemlig for. Det er jo mye jobb og da er det hyggelig at noen vil lese. Jeg har ingen planer om å bli moteriktig og alt jeg gjør kommer fortsatt til å være «ninask».

Akkurat nå sitter jeg bak min fine rosa PC (se bildet) og lurer på hva jeg skal finne på å blogge om. Lillegutt er syk så det blir ikke noen kake denne helgen, i hver fall ikke en 1-års kake. Jeg har jo kjøpt masse ingredienser til å lage kake, så kanskje jeg må finne på noe annet. Må bli et eller annet med bringebær og mye krem 😀

Jeg skal i hvert fall prøve å få blogget et par ganger i uka nå når jeg jobber, forhåpentligvis mer. Vi ses så fort jeg har noe å blogge om 🙂

Vi blogges 🙂 Klem

 

Gøy på landet, men bedre i byen for hunder

mde

Hei 🙂

Annen hver dag er vi i Oslo og lufter hunden til mamma, Dino. Vi får ofte høre at vi er så heldige som bor på landet når vi har hunder og det synes som om den generelle holdningen er at det er best å bo som oss når man har hund. Vi har hatt hund både i byen og på landet og jeg er ikke sikker på om jeg er enig i denne teorien.

Hunder, er som oss mennesker, flokkdyr og veldig sosiale vesner. Selv om de har store områder å løpe på her på landet og stor hage som de kan gå ut i når de har lyst, tror jeg alikevel at hundene foretrekker byen. Det skjer mye mer for hundene i byen. Mye mer å lukte på, masse hunder og mennesker å hilse på, busser, biler, sykler og barn som leker. For hundene er det flere opplevelser og for oss mennesker er det mye lettere å sosialisere hundene i byen.

mde

Når hundene forstår at vi skal ut å gå, går de fra en rolig flokk til et hylende, bjeffende, hysterisk gjeng. Fullstendig galemathias! Prøvde å ta bilder, men det var helt nytteløst. Skal filme de en gang så dere får se. Det er kaldt og da kommer kineserenes noe vell utstyrte garderobe godt med.

dav

Kjøre bil kan også være en opplevelse med denne gjengen. De er flinke til de kjenner seg igjen og da setter Follos Kineserkor i gang. Melis vræler som en stukken gris, Urian uler eller piper så man får gnagsår på hjernen og Petter bjeffer. Ingen står stille så igjen er det nesten umulig å ta bilde.

mde

Så bærer det av sted til storbyen.

dav

Endelig fremme når hysteriet nye høyder og det er ikke med stolthet jeg lukker opp bakluka på bilen og avdekker gjøkeredet som står baki og vræler så det gjaller i husveggene. De snuser som gale, knurrer, bjeffer, sparker i bena og drar som om det skulle stå om liv å gjøre. Dino er jo en bygutt og tar det hele med knusende ro. Ikke vanskelig å se hvem som er bønder i byen.

mde

Jeg går ikke med alle fire hundene alene og dette bildet forklarer kanskje hvorfor – det blir lett knute på «tråden» og med over 90kg hund i bånd blir det i overkant å håndtere når vi treffer andre hunder. Disse hundene har dessverre ikke sett Cesar Milan og hans «pack» som i ryddig formasjon følger sin leder. Dette er sirkus-Follo på tur 🙂

Hvis du bor i byen og har lyst på hund, så er mitt råd at du ikke lar deg stoppe av hvor du bor. Så lenge du velger en hund som passer din livsstil og ditt lynne og tilfredsstiller rasens behov kan du gi en hun et godt, sosialt hundeliv i byen. Det krever langt mer av eier å sosialisere hunder på landet. Vi har gått kurs og vært på sosiale treff med hundene i deres oppvekst, men de blir lett territoriale vaktbikkjer når de bor som vi gjør. De blir lett underernært på nyheter og det lille de ser som beveger seg blir høylytt kommentert.

Beklager den dårlige kvaliteten på bildene i dette innlegget, men det var ikke så lett å ta bilder i dette kaoset og lyset.

Vi blogges 🙂 Klem og voff voff!

Min «Silkesvarten»

bty

Hei 🙂

I går tilbrakte jeg kvelden med min «silkevarte» frieserhest  Duco. I en hektisk hverdag blir det alt for liten tid til dyrene, men når jeg først tar meg tid er det balsam for sjelen. I år SKAL jeg gjøre mer av det som gir kropp og sjel påfyll og dette er en av de tingene 🙂 Tiden går så alt for fort og nå har jeg allerede hatt Duco i 11 år. Vi begynner begge å bli grå og litt aldrerstillegg har det blitt på oss begge.

bty

Ingen ting kan måle seg med lukten og følelsen av en myk hestemule.

dav

Jeg skulle egentlig gi han er vask, men da det ble så kaldt ute droppet jeg det og ga han heller en ordentlig omgang med børstene.

mde

Manen trengte definitivt en omgang med børsten.

dav

dav

Greit med krakk når man bare måler 163cm på sokkelessen og kjøpte den største hesten man fant 😀

dav

Ren og pen gutt 🙂

dav

Så avslutter vi med litt kos og gulrøtter.

dav

«Har du flere i lomma eller?»

dav

«Nope! Helt tomt»

 

Vi blogges 🙂 Knegg og klem fra Duco og meg <3