En vinterdag på Follofarmen

bty

Hei 🙂

Her på farmen vår går livet sin vante gang til tross for kulda. Man kan jo synes et og annet om at gradestokken bikker under 15, men fordelen med å bo så nære sjøen er at det blir utrolig vakkert her om vinteren. Vi bor rett og slett midt i et vakkert postkort. Trærne er dekket av snø og det glitrer som om noen har gått bananas med glitterboksen……..og de som kjenner meg vet hvor dilla jeg har på glitter 😀 Her kommer et lite bildedryss over en vinterdag her på farmen 🙂

dav

Bonden og Petter var tidlig ute. Ikke mye tid til poteslikking når man må være trekkhund.

dav

En «rullings» hører med etter avsluttet arbeid………

mde

……og så en velfortjent lur på sofaen 🙂

dav

Odelsbarna testet nytt akebrett……..

bty

…….noe som så ut til å falle i smak <3

dav

Ikke like greit med så mye snø når man ikke har begynt å ta bena i bruk enda………

hdr

…….og greit med en mamma som kan bære når disse gutta kommer løpende.

dav

Vinterjakka er på for å holde gamle hesterygger varme, men mulen blir fort full av is i denne kulda. Deilig å være ute, men glade hester når de fikk være med hjem til en varm stall med ventende lunsj.

dav

dav

hdr

Hadde planer om å ta masse fine bilder i den strålende solen, men sannheten er at det tok litt lang tid før denne blide budeia kom seg opp av sofaen og ut i kulda og da var sola nesten borte 😀

Vi blogges 🙂 Vinterklem

 

Islykter alla Moseplassen på Follofarmen

 

dav

Hei alle sammen 🙂

I dag deler jeg en idè som kanskje mange av dere allerede vet om, men den er så genial at jeg bare måtte dele i tilfelle noen ikke har fått det med seg. Dette er ikke min idè, men noe jeg fant på en annen blogg, Moseplassen. Dette er islykter laget av ballonger. Det blir utrolig fint og er latterlig enkelt.

hdr

Fremgangsmåten finner du her.

 

dav

Anne på Moseplassen har helt rett, de blir som krystallvaser.

dav

«When life gives you lemons, make lemonade»……..m.a..o. når værgudene gir deg 20 kuldegrader, lag islykter 🙂

Når det er så kaldt som det er nå vil lyktene fryse raskt. De første jeg laget lot jeg stå i 24 timer. Det var alt for lenge! De som er avbildet her sto i ca 16 timer. Jeg fjernet ballongen på den ene når den var frosset (etter ca 12 timer). På den måten kunne jeg følge med på hvor tykke veggene var ved å se hvordan vannet beveget seg inni når jeg beveget på den.

Håper du lot deg inspirere slik jeg gjorde og prøver dette ut. Lag mange, de er flotte når de står i grupper 🙂

Vi blogges 🙂 Klem

Jul på loftet og vinterpyntet hus

dav

Hei 🙂

Da har hverdagen virkelig kommet til farmen. Huset er nakent og rart etter at julepynten er ryddet vekk, snø må måkes, møkk må kjøres bort, kloakken i huset til Kamilla har frosset så kloakk må spyles og Petters poteslikking har nådd nye høyder 😛

mde

Å si at julen er ryddet bort er en overdrivelse. Den er foreløpig bare ryddet en etg opp. Nå kan du tro at jeg gleder meg til å rydde plass til denne haugen på loftet hvor gradestokken viser -8 grader.

dav

For å ikke bli for juleabstinent og for at ikke huset skal bli alt for nakent, beholder jeg det av pynten som jeg kan komme unna med å kalle vinterpynt 🙂

dav

Julestjernene får henge en god stund til.

mde

Peis-lys-idèen synes jeg var så god at den har jeg også valgt å beholde. Nå med lukket dør da det ble en del sot i huset når jeg hadde den stående åpen i julen.

Egil har kjempet seg gjennom snø og vind med hengeren full av frossen hestemøkk. Sånn er det med livet på landet, det må gå sin gang selv om været ikke er så bra. Svigersønn Andreas har sammen med en utrolig snill kollega som stilte opp på sin fridag, spylt opp frosset kloakkrør. Til neste år blir det varmekabel på rørene………..nok et lite prosjekt som venter.

Kanskje ikke det mest interessante og inspirerende innlegget dette, men sånn er hverdagen her på Follofarmen – hverdagslig 🙂

Vi blogges 🙂 Klem

Nyttårsaften på Follofarmen

dav

Hei 🙂

Godt nytt år alle sammen 🙂 Her kommer et lite bildedryss fra nyttårsaften på Follofarmen. Vi hadde en strålende kveld med våre gode venner Anneli og Erik og kosa oss nesten glugg i hjel. Dyrene klarte seg fint og Petter var til og med ute en liten tur når klokka var 12 (ikke helt planlagt, men vi brukte litt mer tid i stallen enn planlagt).

mde

Jeg ble godt fornøyd med bordet 🙂 Glorete vil kanskje noen si, men er det fest så er det fest!

mde

Smell-bon-bonger (eller hva det heter) er en gammel tradisjon jeg synes vi bør børste støv av…….

bty

……utrolig hvor mye moro de dårlige visdomsordene/vitsene og papirhattene kan gi 😀

dav

Ramlet over dette flotte, glitrende dyret på Mester Grønn i Ås og da måtte jo det bare bli med meg hjem 🙂 Som senterpiece satte jeg en klokke oppe i en av julevasene mine og la en batteridreven lyslenke i gull rundt kanten.

mde

Årets tema var som tidligere nevnt nyttårsklokker. Her har jeg laget en liten klokke av papp, papir og litt glitter. Festen den på en pinne og satte den i en vase sammen med noen julekuler.

burst

Serpentiner, lenker med gullperler, lysestaker og mer klokker laget en fin liten løper på bordet.

burst

Gullglass, gullservietter, gulltrær, gull gull gull………..må jo holde stilen gjennomført 😀

dav

mde

Disse små partyhattene fant jeg på TGR. De hadde sort pynt, så jeg rev det av og pyntet i hvitt så det passet med mine fargevalg 🙂

bty

Da var det bare å spise, feste og kose seg 🙂 Bildet krever kanskje at jeg presiserer at dette er en svært edruelig gjeng som finner stor glede i små papirhatter og selfiestang 😀

Ha en strålende dag 🙂

Vi blogges 🙂 klem

 

Hvordan pynte nyttårsbordet?

dav

Hei 🙂

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at jeg er over gjennomsnittet opptatt av borddekorering 😀 Nå er det nyttårsbordet som står for tur. Årets tema er klokker og fargene er gull og hvitt.

dav

Jeg velger alltid farger først når jeg skal planlegge hvordan et bord skal være……..og planlegging må til, mye og lang planlegging. Når jeg har valgt farge, velger jeg et tema. Så er det bare å saumfare heimen og butikkene for stort og smått som måtte passe. Jeg handler ofte på Nille, Europris, Bohus, Kid, Dorothea og blomsterbutikker – her er Mester Grønn og Floriss favoritter. Jeg blander billig og dyrt, nytt og gammelt/hjemmelaget. Jeg har alltid øynene åpne for ting som kan være «kjekt å ha» når det kommer til dekorering – liker jeg noe veldig godt, kjøper jeg det gjerne selv om jeg ikke trenger det akkurat der og da. Godt jeg har en mann som har lært seg å lukke øyne og ører for min dekorshopping og bare konstaterer at «det blir jo fint da» 🙂 .

I år bruker jeg noe av det samme jeg har brukt på julebordet, noe jeg har fra før, noe julepynt jeg har kjøpt på salg og noe jeg har laget selv. Klokkene har jeg laget ved hjelp av datamaskin, skriver, saks, papir, lim og glitter. Jeg øver alltid litt før jeg dekker bordet for å se hva som passer. Bildene er fra denne øvingen for jeg vil jo ikke avsløre for gjestene det ferdige bordet før de kommer.

La deg inspirere og husk: more is more 😀

Vi blogges 🙂 klem

 

Jul på Follofarmen 2015 – Spisestuen

Dekket bord

Hei 🙂

Endelig tilbake på bloggen! Ny, rosa PC under juletreet gjør bloggingen litt enklere 🙂 ……..ikke at den er rosa (selv om det er godt for sjelen), men at jeg har et nettverkskort som vil samarbeide med modemet vårt. Gjør ikke saken noe mindre hyggelig at det er jul jeg kan blogge om etter så langt fravær fra bloggen.

I år som i fjor går mye av juledekoreringen i rødt, gull og grønt. Over er bordet jeg har dekket. Dette står ferdig dekket hele julen. Gullvasene, gulltrær og servietter er kjøpt på Floriss. De små te-lysestakene er kjøpt på Nille. Ellers har jeg kjøpt pakker med assorterte julekuler og brukt av det jeg har. Centerpiecen / bordekorasjonen er et lite juletre jeg har pyntet så det matcher det store treet.

Stort juletre

Vi har to juletrær, et som er pyntet tradisjonelt norsk med glitter, flagg og kuler i alle regnbuens farger og et som er litt mer amerikansk inspirert. Dette går i rødt og gull. Kuler, kunstige julestjerner og sløyfer. I toppen er det en engel. Treet er kunstig p.g.a allergier, men hvis man legger i litt penger får du trær som både ser og kjennes ekte ut.

Peis

Pynten på peisen laget jeg i fjor. Egil laget en «treramme» som passer på peishylla som jeg har festet kunstig gran, julestjerner, kongler og lyslenke på. Det er ofte for varmt å fyre på peisen så jeg synes det var helt genialt når jeg snublet over idèen om å lage et kunstig bål av ved og en lyslenke. Viktig at lyset i lenken er varmt eller så vil det fort se glorete ut.Inngang gangOgså åpningen mellom gangen og spisestuen er pyntet i samme temaet – girlander med lys, julestjerner og kuler.

Da er det bare å la seg inspirere og løpe å kjøpe julepynt på salg i romjulen. Man kan jo aldri få nokk glitter og stas 😀

Vi blogges 🙂 Stor juleklem fra meg til deg

Prosjekt «Ny stue» på Follofarmen

20141216_093145

Hei igjen 🙂

Håper dere nyter late romjulsdager 🙂 Det gjør jeg og koser meg samtidig med litt blogging. Ups! Jeg har jo helt glemt å si GOD JUL! Det kommer et lite juleinnlegg senere. Foreløpig jobber jeg med å vise dere hvorfor det ikke har vært tid til å blogge noe tidligere. Vi har hatt mange prosjekter det siste halve året og et av de har vært å lage ny stue her på Follofarmen. Men i et lite hus er det ikke bare å endre et rom. Her snakker vi om dominoeffekt………endre et rom, betyr å endre mange rom.

20141019_003035

Først måtte musikkrommet gjøres om til nytt soverom for bonden og meg da det gamle soverommet vårt skulle bli en del av stua. Slik ble det 🙂 Lite, men søtt om jeg kan si det selv 🙂 Det er ikke på mer enn ca 10 kvadrat.

20141104_212105

Så måtte veggen mellom det gamle soverommet og kontoret rives, tak, gulv og vegger tettes og males.

20141011_000205

Her på farmen gjøres alt på lavest mulig budsjett, ……..bortsett fra handling av stæsj da :-D………, så møbler kastes sjelden, men rehabiliteres og males både en, to og tre ganger.

20141213_225604

En uke før jul så huset sånn ut. Stresset!? Ja, det kan man si 😛

20141216_093145

Himmel! Etter uker med svimlende malingslukt og totalt kaos, kunne vi sette inn nye sofaer og innrede det nye rommet. De gamle sofaene var 25 år gamle, så da syntes vi det var på tide å koste på oss noen nye……….»snøhvite»!…….vi som har tre hunder 🙂 Ja, jeg vet det ikke er så fornuftig, men lekre er de og noen ganger må fornuften vike for det estetiske 🙂 Ekornes, Stressless skinnsofaer kjøpt på Skeidar hvis noen lurer.

20141216_093555

Fant disse lampene på Dorothea. Elsker når man blander det litt rustikke med litt elegante, glitter og stas 🙂 Kjøpte tre og hang de i ulik lengde slik at jeg fikk min helt originale lampe.

20141216_093203

Stua er en liten vinkelstue og inne i den lille «vinkelkroken» har jeg malt og satt skatholdet. Her skal det også snart stå et skap fra Home & Cottage som de ikke klarte å hoste opp før jul………hvilket betyr at det blir lite handling av møbler der i fremtiden. Dårlig servise synes jeg når skapet kom en uke før jul, men H&C ikke klarte å rydde det ut av kontaineren før etter nyttår. Vi bestilte alle de andre møblene på Skeidar samme dag og senere og de klarte å levere i god tid.

20141217_073055

Jeg glemmer at jeg skal ta fine bilder til bloggen når det blir så lite blogging, så dette bildet av den nye spisestua som før var den gamle stua, er ikke av den beste kvaliteten, men dere får et inntrykk. Skal si det har vært en ny verden å slippe å sitte oppi oppvaskkummen på kjøkkenet å spise julemiddagen 🙂

Vi var ikke helt ferdig med alt når disse bildene ble tatt, men det kommer noen bilder av et julepyntet hus senere og da er det enda litt mer ferdig 🙂

Vi blogges 🙂 Klem

<div id=»C98BD2E8-4915-49E4-9BBFEFE022976AF9-C507D118-90E5-4A9F-B0469834F228AFB5″></div>

Gratulerer med dagen godgutten min <3

Nina og Duco

Hei 🙂

I dag blir godgutten vår, Duco, 13 år. Han har feiret dagen sin som en hest skal, sammen med sin gode venner Zaino og Nelly på beitet i solskinnet, gomlende på deilig, grønt gress 🙂

For oss tobente er det verken tid til feiring eller gomling.Vi graver, bygger, maler og produserer papirer i lange baner for å tilfredsstille alle kommunenes bygningskrav 😛 Nå er det bare 7 arbeidsdager igjen til en lang og etterlengtet sommerferie, men her kommer ingen til å ligge på latsiden i sommer. Prosjektene står i kø og jeg gleder meg til å endelig få litt tid til å blogge og dele litt av dagene våre med dere.

Vi blogges…..snart 🙂 Klem

Farging av saueskinn

Hei 🙂

Den siste uken har det luktet våt hund i hele huset. Ikke fordi hundene er våte, men fordi Kamilla og jeg har farget saueskinn. Kamilla la sitt elsk på et rosa skinn hun hadde sett i et butikkvindu, men som var alt for dyrt for henne. Vi fant derfor ut at vi skulle prøve å farge noen selv. Det er mange måter å gjøre dette på, men vi valgte å ta det vi hadde for hånden…….nemlig Wilton kakefarger 🙂

Du trenger:

Saueskinn

En stor balje

Varmt vann

7% Eddik

Wilton farge

Plasthansker

En sleiv

Milo vaskemiddel

Ha varmt vann i en balje. Jeg tok det varmeste jeg fikk i dusjen. Tipper det var 50-60 grader. Ha i farge. Wilton er veldig drøy og hvis du bare vil ha en lys farge må du være veldig forsiktig. Tror vi brukte ca. en halv teskje av den rosa, en del mer av den lilla. Rør fargen godt ut. Ha i eddik. Jeg brukte ca 4 ss , men tok det litt på «gefylen». Ha i litt Milo vaskemiddel. Ha skinnet i vann slik at hele blir vått før du legger det i fargen. Ha det i fargen og la det ligge i ca 30 min. Rør litt rundt så fargen blir jevnt fordelt. Skyll og sentrifuger.

Hvis du skal bruke Wilton farger må du være villig til å sjanse litt med fargen. Vi måtte farge 3 før fargen ble helt slik vi ville. Det mest vellykkede skinnet var faktisk en mislykket farging av lilla som ble lys pudderrosa (til venstre på bildet). Det første ble nesten selvlysende rosa (t.h.), men vi kan bruke alle og fikk tre skinn for det vi måtte ha betalt for et.

(Jeg sliter som dere kanskje ser fortsatt med det tekniske på bloggen og bildene legger seg helt rart, men skal jeg få blogget må jeg bare overse det og så får det bli som det blir. Beklager! 🙁 )

Vi blogges 🙂 Klem

Oppussing av kjøkken Del 2 – Ferdig

Hei 🙂

Endelig kan jeg vise dere kjøkkenet ferdig ………….eller nesten ferdig. Vi har igjen å male gulvet, men det må vente litt 🙂

Egentlig hadde jeg tenkt å male innredningen grå, men det ble lettere sakt en gjort. Fargekartene som malingsprodusentene lager er ikke verd papiret de er trykt på. Ingen ting ser ut som de gjør på fargeprøvene. Fjortisen i butikken anbefalte en farge som het Engfiol og påsto at den var grå. Den er blå!………., men så helt grå ut på fargekartet. Så ble vi anbefalt en farge som heter Skumring. Den skulle være nøytral grå, men den ser hvit ut. Vi gikk for den og det ble fint, men en litt annen stil en jeg hadde tenkt.

Før bildene gir et litt dårlig inntrykk av hvordan kjøkkenet var, da jeg hadde begynt å rydde ut når jeg tok dem. Det var et koselig bondekjøkken, men litt for «urolig».

Jeg hadde egentlig tenkt til å unne meg noen fine, men veldig dyre lamper jeg hadde falt for. Når jeg var ferdig å male så jeg at de ikke ville passe inn så da ble det et veldig mye rimeligere alternativ………..kanskje like greit 🙂 Penger spart!

Ingen skal beskylde oss for å drive med bruk og kast når det kommer til møbler. Her blir det meste «resirkulert». Litt maling gir jo «nye» møbler og er mye billigere en å kjøpe nytt. Egil har lager kjøkkeninnredningen, så den var det uansett aldri ment å bytte ut.

Legger ved noen flere bilder av det ferdige kjøkkenet 🙂

Det ble jo et veldig sukkersøtt kjøkken vil noen kanskje si, men jeg er kjempefornøyd. Selv «mannemannen» Egil er godt fornøyd 🙂 Har kjøpt nytt servise også og gleder meg til å dekke med det. Det heter Monogram og er fra Skeidar. Det gamle vi hadde var helt klart på tide å bytte ut 🙂 Det har vært en kjempejobb og det er utrolig deilig å være ferdig………og å kunne spise noe annet en Fjordlands 😀

Ble du inspirert? Da er det bare å ta fram malerkosten 😀

 

Vi blogges 🙂 Klem